Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Байден вважає, що американські танки за “важкі” для України, а Болгарії самій не вистачає поєприпасів…

Адміністрація президента США Джо Байдена виключає передачу Україні важких танків Abrams M2. У Білому домі пояснюють це технічними причинами.

Про це повідомляє The Washington Post.

Високопосадовець з адміністрації Байдена в коментарі ЗМІ пояснив, що танки важать 55 тонн і мають газотурбінний двигун. У роботі він споживає багато палива.

Крім того, Abrams можуть часто ламатися, тому потребують великого досвіду обслуговування.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Видання зазначає, що американські танки Abrams настільки важкі, що екс-президенту Дональду Трампу не дозволили включити цю техніку на святкування Дня незалежності США у 2019 році, оскільки їхні сталеві гусениці могли пошкодити дорожнє покриття, хоча в зоні бойових дій в Україні такого покриття майже й не залишилося…

Нагадаємо, вчора після розмови Володимира Зеленського та Еммануеля Макрона стало відомо, що Франція передасть Україні легкі танки та бронетранспортери Bastion.

Також президент США Джо Байден підтвердив повідомлення ЗМІ щодо планів передати Україні бойові машини Bradley.

Міністр оборони Болгарії Дімітар Стоянов заявив, що український колега Олексій Резніков просив його про надання боєприпасів, але Болгарія не передаватиме їх, бо сама не має у достатній кількості.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Про це 4 січня пишуть болгарські ЗМІ. За їхніми словами, міністр оборони наголосив, що країна не експортує озброєння та техніку за межами переліку, затвердженого рішенням парламенту.

“Ми не хочемо, щоб нинішній тимчасовий уряд був схожий на попередній уряд Кирила Петкова, який роздав болгарську зброю і залишив болгарську армію без необхідного спорядження, – сказав Стоянов.

Він також розповів, що українська сторона зверталась із проханням надати озброєння, що не входило до затвердженого переліку.

“Міністр оборони України попросив щось конкретне, чого немає в договорі і чого у нас немає і не може бути надано. У нас немає достатньої кількості. Йдеться не про С-300. Йдеться про боєприпаси”, – уточнив Стоянов, додавши, що під час переговорів йшлось і про бронетехніку.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, 16 грудня парламент Болгарії остаточно затвердив угоду з Україною про постачання озброєнь, обладнання та боєприпасів. Список зброї, що мала би передатися, – засекречений, оскільки він містить інформацію про всі види озброєння Болгарії.

Згідно з офіційними даними, з початку російської збройної агресії Болгарія надала Україні гуманітарну допомогу на суму 243 мільйони доларів. Йдеться про гуманітарну допомогу у вигляді двох тисяч касок і двох тисяч куленепробивних жилетів, 350 медичних аптечок, п’яти тисяч комплектів зимового одягу і п’яти тисяч пар зимового взуття.

Нагадаємо, цього літа, у розпал курортного сезону, на пляж у Болгарії винесло частину російської ракети. Просто під ноги туристам приплив моторний відсік російської зенітної ракети комплексу “Панцир-С1”.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності