Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Бердичівський блогер в етері катував і вбивав людей задля грошей і підписників (фото+18)

У Бердичеві оголосили про підозру відомому відеоблогеру на прізвисько Турик. З 2018 року його вів свій канал на YouTube, куди викладав досить специфічний контент: глядачі в прямому ефірі могли побачити, як знущаються над людьми. Турик бив своїх жертв гумовим шлангом від пральної машинки, виривав їм на голові волосся, змушував випивати величезну кількість спиртного, всіляко їх принижував. І все це робилося на замовлення глядачів, які в режимі реального часу перераховували гроші на розрахунковий рахунок і придумували все нові тортури для жертв блогера. Поки за не підтвердженою інформацією, під час прямих ефірів Турика могли померти як мінімум два учасники стримів (прямих трансляцій).

фото: Турик в суді

В даний час на вимогу поліції YouTube-канал «Малятко & Бригада», на якому транслювалися ці неоднозначні прямі ефіри, закритий. Всі відеоролики, які там знаходилися, – 28 півторагодинних стримів – були видалені. Але все-таки збереглася якась інформація. Наприклад, можна побачити, що у каналу «Малюк & Бригада» було більше сотні тисяч передплатників (у той час, коли деякі неповнолітні блогерки у Інстаграм правдами-неправдами мають уже мільйонні аудиторії, – ред.).

Останній стрім, на якому били 28-річного хлопця на ім’я Володимир, одночасно дивилися майже 30 тисяч передплатників. Саме під час цього прямого ефіру і вдалося затримати блогера Турика і його спільників.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами матері Володимира, її син, коли в квартирі з’явилися оперативники, вже був без свідомості.

«Мені сказали: ще день – і вам принесли б труп сина», – розповіла жінка журналістам.

Хто такий Турик і що собою представляли його відеотрансляції? Скільки можна заробити під час так званих треш-стрімів? Кого саме вибирав собі в жертви відеоблогер, чи вижили вони?

Спочатку – офіційна інформація:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами прес-офіцера поліції Житомирщини Алли Ващенко, в травні минулого року до поліції звернулася якась жінка і повідомила про те, що пропав її 28-річний син Володимир. Напередодні хлопцеві запропонували підробити. Невідомий чоловік пообіцяв Володимиру 150 доларів. Але яку саме роботу доведеться виконувати за ці гроші, незнайомець не сказав.

– Володя працював вантажником на місцевому ринку, – розповіла Валентина, мама постраждалого Володимира. – Син встиг мені сказати, що йому запропонували заробіток, і пропав. Його не було кілька днів, і я звернулася в поліцію.

Одного разу на вулиці знайома мені сказала: «Бачила твого Вову в інтернеті. Це жахливо”. Я як? Де бачила? » Знайома пояснила, де і як шукати відео за участю мого сина. Те, що побачила я, дійсно було жахливо.

Коли Вову звільнили і медики принесли його додому на покривалі, він був в несвідомому стані. Мені принесли не людину, а «живе м’ясо». Трохи пізніше, коли Вова трохи отямився, він зізнався, що майже нічого не пам’ятає. Згадує лише те, що його били і знімали все на камеру. Один раз Вова сказав своїм мучителям, що більше не хоче брати участь в зйомках. У відповідь той, хто там був головним, став кричати, що Вова нібито щось повинен глядачам, і кілька разів ударив мого сина. Все це в прямому ефірі бачили тисячі людей, які в цей момент підбивали головного: вдар його ще раз, покарай його.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Син хотів втекти з квартири, де проходили зйомки, але йому це не вдалося. Не було сил. Каже, що весь час знаходився в якомусь дивному стані. Його там постійно поїли горілкою. А в горілку, напевно, щось підливали.

За інформацією поліції, YouTube-канал «Малятко & Бригада» працював кілька років.

Але спочатку блогер Турик розповідав у своїх прямих ефірах про кримінальні новини. У якийсь момент концепція каналу змінилася. В кінці травня 2020 року Турика разом зі спільниками затримали прямо під час стріму, на якому били зниклого Володимира.

– На одному з каналів YouTube ми побачили фрагмент прямого ефіру, де було видно, як здоровенний чоловік, голий по пояс, облитий зеленкою, б’є хлопця, схожого на зниклого напередодні, – розповіла прес-офіцер поліції Житомирщини Алла Ващенко. – Було встановлено місце, звідки велася ця пряма трансляція. Оперативники увірвалися в приміщення і припинили побиття.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Пізніше ми з’ясували, що даний канал на YouTube протягом деякого часу транслював відео, яке можна віднести до пропаганди культу жорстокості і насильства. У прямому ефірі глядачі за гроші придумували знущання для жертв відеоблогера: змушували з’їсти цілу цибулину або пропонували відшмагати жертву гумовим шлангом від пральної машинки. Передплатники за гроші замовляли часом найвитонченіші знущання над жертвами блогера.

Організатор трансляції та його спільники були затримані. Однак поки їм обирали запобіжний захід, вони зникли.

Повторно їх затримали кілька місяців по тому на території Полтавської області. На цей раз зловмисники вже були заарештовані. Їм інкримінують тортури і незаконне позбавлення волі.

Розповідати про Стрім Турика і не побачити хоча б фрагмент – було б неправильно. З каналу «Малюк & Бригада» на YouTube, як вже згадували вище, був вилучений весь контент. Але тортури і знущання над іншими людьми, судячи з кількості передплатників, все-таки викликали у глядачів певний інтерес. Напевно десь хтось копіював це відео і викладав на своїх інтернет-сторінках.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

фото: фрагмент стриму

Пошуки потрібного контенту зайняли трохи більше години. Відео від Турика дійсно існувало. Цікаво, що сам автор вищезазначених стримів під кожним відео писав: «Все знято заради сміху. У постановках беруть участь актори ». Ну що ж, подивимося який-небудь «гумористичний» ролик від Турика.

Обережно! Контент по посиланню 18+! Особливо вразливим краще не дивитися.

Перший ролик, який попався на очі, називався «Жмур релакс». Його виклали на якомусь російському сайті. В кадрі – досить сюрреалістична картинка. Зелені стіни, якийсь неадекватний худий чоловік, який робить дивні рухи, бігає навколо дуже товстого чоловіка, обмотуючи того харчовою плівкою. Огрядний чоловік благає про пощаду. Видно, що йому дуже важко дихати. Але худий продовжує замотувати свою жертву в харчову плівку. Потім жертву змушують танцювати під музику. Потім цього ж чоловіка з забрудненою фарбою особою починають бити кулаками. В цей час на екрані з’являються завдання від глядачів, які підказують, що ще можна зробити з жертвою. Турик тут же відповідає, скільки це може коштувати.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Можливо, цей ролик з харчовою плівкою був одним з найшкідливіших. Крім того, можна побачити, як чоловіка б’ють боксерськими рукавичками, як йому ж виривають на голові волосся і приклеюють туди пір’я. Було і багато іншого, що можна було б позначити як «відео не для людей зі слабкими нервами і нездоровою психікою».

Більше подібних роликів в TORі -Темні частини інтернету, куди можна потрапити тільки за допомогою спеціального браузера. Там в коментарі до одного з роликів Турика один з учасників даної інтернет-спільноти кілька разів згадав, що особисто знає блогера, який знімав ці відео.

Несподівано один із підписників каналу погодився поспілкуватися із ЗМІ за умови повної анонімності. Не відомо, чи можна довіряти цій людині, наскільки вона дійсно володіє інформацією про те, що відбувалося за зачиненими дверима на п’ятому поверсі бердичівського квартири. Але, судячи з її розповіді, про Турика знає не з чуток:

– Давайте домовимося відразу, що ви не будете мене питати, яку саме роль я виконував в стрімах Турика і в його діяльності, – попросив співрозмовник, який назвався Бубой. – Турика можуть випустити на свободу, і він легко може вичислити, хто і що про нього розповідав. Адже до цього моменту йому часто вдавалося виходити сухим з ​​води.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У Турика тато колись працював у військкоматі. Бердичів – містечко невелике, і людина у військовій формі і при посаді зазвичай користується деяким впливом. Можливо, батькові раніше вдавалося відмазувати свого сина.

Розповім, як все починалося. Перший стрім Турик провів в 2017 році. Він, який має судимість за зброю і крадіжки, добре знає, що таке блатний світ. Ось він і розповідав для своїх передплатників про кримінальні новині, але на блатному жаргоні. Потихеньку він набирав передплатників. Але грошей ці стрими не приносили. Так, багатьом подобалося, так, ставили лайки. Але Турик захотів піти далі. Він вирішив якось монетизувати свої відеороботи.

фото: Турик зі зброєю

У якийсь момент Турик вирішив поміняти концепцію своїх стримів. Він почав запрошувати на ефір алкоголіків і бомжів і влаштовувати між ними, наприклад, бої шматком сала. Це дійсно виглядало незвично, а можливо, і смішно. Але кілька таких стримів, і популярність каналу Турика почала падати. Потрібно було придумати ще щось.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Турик говорив мені, що потрібно виготовляти контент, орієнтований на росіян. Мовляв, у них більше грошей. Ось тоді і почалися перші ефіри, де бої були вже не жартівливі, а майже реальні.

Передплатників все одно було замало. Український же глядач за подібне відео платив неохоче. І ось тоді, для того, щоб привернути увагу саме російських глядачів, Турик записав відео, як він в Хмельницькому б’є ветерана АТО. Логіка була в тому, щоб викликати симпатії російського глядача. І дійсно, про побиття ветерана АТО заради відео заговорили в Україні. Всі ЗМІ про це повідомили. Почали говорити про цей випадок і в Росії. Так Турик і набрав необхідну кількість передплатників. Тепер справа була за малим. Для задумки Турика були потрібні жертви.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: Блогера Сороченка, який побив атовця, арештували й облили сечею у суді. ВІДЕО

Наскільки я знаю, він пропонував підробити соціально незахищеним особам, у яких були проблеми з алкоголем або наркотиками. Обіцяв їм заплатити. Але в результаті його жертви потрапляли в справжнісіньке рабство. Вийти звідти було неможливо. Турик купив квартиру в п’ятиповерхівці на п’ятому поверсі і перед сходовою площадкою встановив металеву решітку.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Грошей він нікому не платив. Жертви жили в цій же квартирі. Він їм купував цигарки, їжу, спиртне. І з обіцяної суми вичитав гроші на «утримання» своїх бранців.

Турик проповідував філософію АУЕ – «Арестантский уклад един». Своїх жертв він називав «кіньми», як на зоні називають слуг у блатних. Так ось, тепер ці «коні» могли стати учасниками чергового стріму в будь-який час доби, коли це захочеться самому Турику або його передплатникам.

Основними дійовими особами постановок були Жмур, дуже товстий чоловік, і Милиця – худий, верткий. Вони протрималися в ефірах Турика найдовше. Кожен з них міг стати як жертвою, так і катом. Найчастіше знущалися над Жмуром. Його обмазували зеленкою, надягали на нього бюстгальтер і трусики, що на зоні вважається приниженням, змушували танцювати якісь ідіотські танці. Крім того, за завданням глядачів Жмур повинен був з’їсти п’ять сотень пельменів або сиру курку. За найменший непослух «коня» били в прямому ефірі.

На ефір приводили брудних огидних бомжів і змушували «коней» займатися з ними сексом. Щоб канал не закрили, сексом учасники займалися, прикрившись простирадлом (тобто інтернет цензура не пропускає порно, а ось садизм – будь ласка?! – ред.).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Буба, в коментарях до одного відео в TORі ви написали про те, що як мінімум двоє людей могли померти на прямих ефірах ?..

Я можу це тільки припускати. Але про це ж говорив і один з тих, кому вдалося втекти з квартири тортур, де знімали стрими. Хтось на прізвисько Шпунт розповідав іншому блогеру, Мопсу, про те, що творилося під час прямих ефірів.

Але я виходжу з того, що бачив. У 2018 році на ефіри до Турика потрапив наркозалежний на прізвисько Кока. Йому Турик обіцяв заплатити грошей, але в результаті кілька днів протримав під замком, знімаючи з ним різне відео на потіху публіці. Одного разу передплатник з Росії під ніком “Москва” замовив для Коки таке випробування: влити в нього величезну кількість глоду (настоянки бояришника по рос., – ред.). “Москва” переслав Турику гроші на покупку глоду. Чесно зізнаюся, що не знаю, про які обсяги йдеться.

Турик під схвальні коментарі вливав в Коку цю отруту. “Москва” підвищував ставки: сто рублів, двісті, триста. У якийсь момент Кока впав зі стільця, але Турик підняв його і продовжив заливати в свою жертву настоянку глоду, щоб заробити на трансляції ще трохи грошей. На останніх кадрах видно, як Кока обм’як. Я думаю, що він міг померти під час зйомки.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

фото: можливе вбивство у прямому етері

У наступних ефірах його більше не було. А незабаром поліція повідомила про те, що в яру на околиці Бердичева було виявлено тіло Коки. Причина смерті – алкогольне отруєння. Ніхто цей факт не зіставив з недавнім стримом.

Був ще один випадок. «Коней» накачали якимось препаратом. Вони виробляли щось неадекватне в прямому ефірі. Потім один з них, на ім’я Діма, в конвульсіях впав на підлогу. Так і пролежав без рухів до кінця ефіру. Більше його ніхто ніде не бачив. Хто знає, може бути і його вже немає в живих.

фото: можлива смерть в прямому етері

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

– Турик не особливо церемонився зі своїми жертвами?

– Бив за будь-який непослух. Або розстрілював з пейнтбольного маркера.

– Сам Турик неодноразово заявляв, що будь-який з учасників його шоу може піти в будь-який момент. Але ні Жмур, ні Милиця не йшли. А дійсно, чому?

– Вони перебували весь час під замком. По кільканадцять днів не виходили на вулицю. Втекти було неможливо.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

– Ще одне твердження Турика: все було не по-справжньому. Мовляв, всі учасники – актори і відео робилося для сміху… Що скажете?

– Ну не знаю, запитайте у мами Володимира, якого в прямому ефірі 150-кілограмовий Жмур бив боксерськими рукавичками. Чому Володимира принесли після звільнення напівживим? Для сміху? А ви знаєте, що таке «Фаберже»? Це коли б’ють по спині гумовим шлангом. Одного разу Жмуру довелося за 30 тисяч рублів витримати 150 таких ударів! (Обережно! Контент по посиланню 18+! Особливо вразливим краще не дивитися. – Ред.)

Заради грошей Турик був готовий зробити з «кіньми» все, що завгодно. Одного разу один з донатерів (передплатник, який перераховує гроші блогеру за виконання будь-яких умов) запитав: скільки буде коштувати відрізати палець одного з «коней»? Не замислюючись, Турик назвав суму – 2 тисячі доларів. І думаю, що, якби передплатник перерахував цю суму або хоча б почав торгуватися, палець б відрізали.

Як вдалося з’ясувати у Буби, в Україні працюють кілька подібних YouTube-каналів, де в прямому ефірі за гроші знущаються над людьми, а також розповідають про так звані «червоні кімнати», де на замовлення глядачів блогери вбивають своїх жертв. – Тож правоохоронні органи України мали б цим серйозно зайнятися.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше українські ЗМІ писали про те, що в Кривому Розі сімейна пара знімала на відео, як вони гвалтують свою 3-річну дочку…

***

А “ЗЛ” після вище викладеного, залишається звернутися із пропозицією до народних депутатів України з проханням розробити, а потім проголосувати законопроект, який би забороняв окрім політиків, посадових і юридичних осіб, іншим особам мати у мережах власні онлайн-канали, тобто займатися стримом та блогерством – доволі прибутковим бізнесом, що майже не оподатковується та наносить величезну шкоду психологічному здоров’ю нації, а, можливо, й несе загрозу державності… Якось же Китаю вдається контролювати облік доступу до інтернету фізичних осіб, а Україні блокувати “Однокласники”, “ВКонтакте” та “Яндекс”, тому варто спробувати й тут.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності