Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Безготівкові зарплати в Італії – пастка для заробітчан

З 1 липня 2018 року роботодавці Італії припиняють виплати заробітної плати найманим працівникам, готівкою. Єдина категорія працівників, яких зміни не торкнуться – доглядальниць та домашні працівники.

Закон про бюджет 2018 року, має на меті протидіяти широко поширене явище, згідно за яким деяких працівників зобов’язують підписувати платіжну відомість, у якій в графу “загальна сума” якої занесено цифру, яка не відповідає фактично отриманим грошам. Уряд Італії намагається перешкодити цьому, забороняючи платежі готівкою.

Починаючи з 1 липня, єдиним можливим способами оплати праці буде банківський чи поштовий переказ, електронний платіж, чеки чи платіжні доручення. Роботодавцю, який не буде слідувати новим правилам, загрожує штрафом в розмірі від 1000 до 5000 євро.

Кого стосується закон? Згідно з пункту 912 статті 1 Закону про бюджет, нововведення стосується “будь-яких трудових відносин”. Проте із цього правила передбачено єдиний виняток. Положення не застосовуватиметься до працівників, які обслуговують сім’ї і зайнятих у побутових службах.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Однак, експерти радять: навіть якщо закон до цього не зобов’язує, обслуговуючому домашньому персоналу рекомендується платити шляхом за допомогою фінансових операцій, які можна відстежити.

Тільки в цьому випадку можна буде мати підтвердження виплаченої зарплати у випадку юридичного спору, та захистити себе від звинувачень у недотриманні домовленостей.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності