Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Безкоштовні КТ і МРТ – це реально, тільки знати свої можливості і права

У межах програми медичних гарантій українці можуть пройти низку обстежень, зокрема і дороговартісних, безкоштовно. У НСЗУ пояснюють, як у разі потреби можна зробити КТ і МРТ.

Підставою для надання послуги є скерування лікаря первинної ланки або лікуючого лікаря. Пацієнт, який отримав скерування на дообстеження за допомогою МРТ або КТ, має звернутися до того закладу, який ці послуги надає.

«Якщо в місті, де пацієнт планує проходити дообстеження, комунальний заклад з працюючим КТ та МРТ відсутній і пацієнтові нема куди звернутись, то він має отримати скерування на госпіталізацію, щоб отримати потрібну медичну послугу», – кажуть в НСЗУ.

Якщо в комунальному закладі є КТ, МРТ, куплені за державні кошти, заклад повинен надати цю послугу за скеруванням лікаря. Якщо пацієнт не має скерування і на нього не поширюються випадки щодо самозвернення, послуга такому пацієнтові може надаватися як платна.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Але, зазначимо, що можливість гарантування даних медичних послух під час карантину треба уточнювати…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності