Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Безлади у Великобританії – це відповідь Росії ? (фото)

Скандал у королівській родині Великобританії, невтішний звіт до Парламенту про неготовність армії противостояти РФ та намір блокувати Росію, і ось тепер в місті Бристоль, що на заході Англії, акція протесту проти ухвалення нового закону про поліцію переросла в безлади, які, як відомо, спонтанно не виникають, адже за кожним з них стоїть певний натхненник…

Протестувальники атакували поліцейський відділок і підпалили принаймні два автомобілі поліції. Декілька автівок пошкодили – зокрема, пробили в них шини і розбили вікна.

Учасники також жбурляли в поліцейських різноманітні предмети, запускали феєрверки і скандували “Ганьба вам!”.

ФОТО: Reuters

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В руках у багатьох мітингарів були плакати з гаслами “Скажи ні поліцейській державі” і “Свобода протесту – основа демократії”.

Деякі учасники протесту розбивали вікна та вітрини.

Кореспондент BBC Джоанна Прайор повідомляє, що спершу акція починалася мирно, але поступово ситуація ставала усе більш нестабільною.

При цьому правоохоронці до активних дій практично не переходили: натомість зайняли позиції і намагалися з них не сходити.

Згодом в поліції провину за ситуацію поклали на агресивну меншість, яка, за словами правоохоронців, і перетворила мирний протест на безлади.

Усіх причетних до нічних подій влада пообіцяла знайти і притягти до відповідальності.

ФОТО: Reuters

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Бандитизм і безлади неприпустимі“, – заявила міністр внутрішніх справ Великої Британії Пріті Пател.

Причиною протестів став новий законопроєкт, який передбачає суттєве розширення повноважень поліції – зокрема, в тому, що стосується можливостей правоохоронців із обмеження мітингів.

Опозиція, своєю чергою, називає документ “рухом у бік авторитаризму“.

Мер Бристоля Марвін Ріс сказав, що усвідомлює “розчарування” багатьох людей щодо нового законопроєкту, але додав, що “руйнування будівель в центрі нашого міста, вандалізм, напади на нашу поліцію ніяк не зменшать шанси на ухвалення законопроєкту”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності