Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Безмитний режим для експорту з України в ЄС продовжено, але…

Європейська комісія у середу, 31 січня, офіційно запропонувала продовжити на рік, до середини 2025 року, безмитний режим для експорту з України. Але він буде не такий ліберальний, як попередні два роки.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Єврокомісії.

«Головною метою автономних торговельних заходів [які діють із червня 2022 року] є підтримка України, але ці заходи також враховують особливості фермерів ЄС та інших зацікавлених осіб. З цією метою та з урахуванням значного зростання імпорту деяких видів сільськогосподарської продукції з України до ЄС у 2022 та 2023 роках, оновлені АТЗ містять посилений захисний механізм. Він гарантує, що у разі значних збоїв на ринку ЄС або на ринках однієї чи кількох держав-членів можна буде швидко вжити заходи для виправлення ситуації», – йдеться в повідомленні.

Для найчутливіших продуктів – м’яса птиці, яєць і цукру – де-факто вводяться квоти.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Якщо імпорт цих продуктів перевищить середньорічні обсяги імпорту за 2022 і 2023 роки, на них введуть мита. Єврокомісія також пропонує на рік продовжити безмитний режим для Молдови.

Раніше ми писали, що Єврокомісія готує проєкт нової угоди про продовження до 6 червня 2025 року вільної торгівлі між Україною і ЄС із деякими виключеннями.

Також нагадаємо, що рішення про надання фінансової допомоги ЄС Києву в розмірі 50 млрд євро на наступні чотири роки, радше за все, буде ухвалено.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності