Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Безпека Європи в руках Зеленського і Дуди, щоб там не казали в ЄС

Президент України Володимир Зеленський і Польщі Анджей Дуда після офіційних переговорів розпочали неформальне спілкування.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив в Інстаграмі.

“Після пішої прогулянки горами – традиційні польські страви й продовження спілкування”, – написав Президент України.

Також Зеленський подякував Дуді за гостинність.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Нагадаємо, вчора президент України Володимир Зеленський прибув із дводенним візитом до Польщі.
Він обговорював зі своїм польським колегою Анджеєм Дудою безпекові виклики, усунення перешкод у транспортній сфері та посилення енергетичної взаємодії.

Сьогодні ж резиденти України і Польщі Володимир Зеленський і Анджей Дуда провели переговори, де зокрема, обговорили питання регіональної безпеки, “Північного потоку-2”.

Дуда сказав, що перед лицем загрози Україна може розраховувати на підтримку Польщі. Крім того, між сторонами було домовлено про створення спеціального каналу зв’язку для обох президентів.

Також сторони заявили, що Росія має усвідомлювати дуже високу ціну, яку вона понесе у разі найменшої агресії проти України.

“По-перше, це буде ціна у вигляді санкцій, по-друге, це буде ціна у вигляді заподіяння жертв також на її боці. Не обов’язково російська громадська думка, яка проти війни, як ми прекрасно знаємо, буде готова піти такі жертви”, – повідомив державний секретар в канцелярії президента Польщі Якуб Кумох.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Сторони також домовились, що в найближчі максимум три тижні відбудуться дві робочі зустрічі для вирішення поточних проблем – у тому числі й транспортних. Йдеться також, як додав Кумох, про врегулювання “важких справ” у польсько-українських відносинах.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський припустив, що РФ може окупувати Харків. Також глава держави заявив, що з окупантами воюватимуть усі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності