Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Безвіз для українців в ЄС відміняється, – можна повертати Януковича?

Наразі подорожувати з біометричним закордонним паспортом у рамках безвізового режиму заборонено.

Українські туристи у зв’язку з карантином через коронавірус тимчасово в’їжджати до Німеччини за безвізом не можуть. Те ж стосується громадян, які прямують з приватною чи діловою метою.

Про це повідомляють у посольстві України в Німеччині.

У посольстві застерегли українців від пропозицій приватних перевізників, які у Мережі пропонують перевезення пасажирів через польський кордон за наявності виключно біометричного паспорта – по безвізу. Втім, з огляду на запроваджені обмеження здійснити це неможливо, адже польські прикордонники ретельно перевіряють документи на кордоні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В’їхати на територію країн ЄС, зокрема Німеччини, можуть лише ті українці, які мають посвідки на проживання в країнах Євросоюзу або візу відповідного типу, котра має юридичну силу посвідки на проживання.

Також до Німеччини можна потрапити у надзвичайних ситуаціях (лікування, догляд за хворими близькими, смерть близьких), у випадках возз’єднання родин, навчання, лікування від тяжких, в першу чергу, онкологічних захворювань, сезонних робіт. Однак тоді українці повинні за пред’явити відповідні офіційні документи.

Раніше повідомлялося, що уряд Німеччини запроваджує бов’язкове тестування на наявність коронавірусної інфекції всім пасажирам, які приїжджають із країн з підвищеним ризиком інфікування. У переліку “червоних” країн й Україна. Тест буде безкоштовним.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності