Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Беззбройні українські моряки з Одеси побили марокканських піратів… і ніхто не подякував

В Марокко 1 січня стався незвичайний інцидент: на судно, екіпаж якого складається з одеситів, напали пірати просто у порту Касабланки. Українські моряки дали відсіч бандитам, і ті змушені були втекти.

На вантажний корабель Viking Diamond (ходить під прапором Сингапура) у порту Касабланка, що в Марокко, 1 січня напали пірати.

В цілому марокканські (берберські) пірати були бичем середземноморського узбережжя Іберійського півострова та Північної Африки до середини ХІХ ст., коли були начебто винищені, але з початком ХХІ століття вони знову появилися…

Це сталося, коли судно розвантажували. Однак моряки, а екіпаж судна складається з 20 українців з Одеси, вчинили опір та відсіч банді, тож пірати змушені були втекти.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Піратів було приблизно 15, у масках і водолазних костюмах, з ножами й палицями. Чи була в них вогнепальна зброя – наразі невідомо.

На місце інциденту оперативно поспіли місцеві військові, частину нападників вони затримали, однак кілька зловмисників змогли втекти. Усі українці ж – цілі та здорові.

Зауважимо, 2 січня стало відомо про інший інцидент із піратством: начебто у Лівії кілька тижнів тому викрали 3 росіян та 1 українця. У Громадській палаті Росії заявили, що звільнили людей та відправили за ними літак.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності