Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

БІДНІ-БІДНІ ЧИНОВНИКИ ТА ДЕПУТАТИ

Чимало галасу наробила в Івано-Франківську інформація про виділення з міського бюджету в останній місяць свого перебування на посаді міського голови Івано-Франківська Віктором Анушкевичусом коштів на покращення житлових умов двом своїм підлеглим по майже півмільйона гривень кожному.

Та зі зрозумілих обставин найбільше громадських активістів зачепило те, що одним з ощасливлених чиновників є начальник управління культури Мирослав Петрик, на приватному подвір’ї якого активісти виявили дві престижні іномарки, а також прибудову до будинку, про яку чиновник, який також стоїть у черзі на безкоштовне державне житло, чомусь промовчав?

Та виявляється, що допомогу з міського бюджету нещодавно отримали ще два депутати міської ради: 200 тисяч гривень з міського бюджету отримав представник ВО «Свобода» скандальновідомий керівник КП «Міська ритуальна служба Івано-Франківська» Роман Микула, та 160 тисяч гривень одержав депутат від «Батьківщини» заступник начальника управління Прикарпатського управління бурових робіт ПАТ «Укрнафта» Ярослав Бачкур, більш відомий як власник відпочинкового комплексу «Мочари» по Богородчанській трасі, а також тим, що проспав у сесійній залі, мабуть, добру половину пленарних засідань, що зафіксували місцеві ЗМІ.

Так ось, франківські активісти з’ясували, що тепер уже колишній депутат Івано-Франківської міськради спромігся двічі отримати матеріальну допомогу на лікування – ​з міського бюджету та «Укрнафти».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Про це у соцмережі Facebook повідомила активістка Наталя Сербин.

bochkur«Прийшла відповідь на інформаційний запит. Ярослав Бачкур має проблеми з суглобами. Тож йому потрібне протезування. Вартість комлекту для ендопротезування – ​163,6 тис. грн. Думаю, що багато людей мають в Івано-Франківську такі ж проблеми, але вони ж не такі «бідні», як колишній шанований депутат. І тут саме цікаве… п. Бачкур хитрий, він ще вирішив попросити таку ж суму грошей і в «Укранафті», де зараз працює. І як Ви гадаєте – ​160 000 грн. цьому «бідному» чоловіку ще з «Укрнафти» дали. Я думаю, що на цьому великому підтриємстві є чимало людей, які мають різні проблеми зі здоров’ям. Він на своїх суглобах вирішив бізнес провадити. Зараз баланс 320 000 грн. Висновки робіть самі. Але 160 000 п. Бачкур мусить віддати, бо 2 комплекти протезів однакових йому явно не потрібно», – ​зазначає активістка.

Чи вдасться активістам змусити хитрого депутата повернути до міського бюджету 160 тис. не відомо, але зазначимо, що не гребують подібною допомогою і в обласній адміністрації в Олега Гончарука, який теж виділив по 200 тисяч гривень з обласного бюджету на поліпшення житлових умов чотирьом чиновницям – ​двом працівницям з облдержадміністрації, а двом – ​з облради.

Івано-Франківська облрада оприлюднила інформацію про хід виконання програм за 9 місяців 2015 року. Так, за програмою соціального захисту населення Івано-Франківської області у 2012–2016 роках чотири особи отримали 800 тисяч гривень на поліпшення житлових умов.

Натомість для поліпшення житлових умов сімей, члени яких загинули (померли) під час проведення антитерористичної операції, інвалідів І групи, інвалідність яких пов’язана з участю в АТО, передбачено 800 тисяч гривень, а профінансовано – ​аж нуль (!) гривень.
Тож допомогу від Гончарука отримали:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

– Галіпчак Ольга Василівна – ​секретарка першого заступника голови обласної ради Олександра Левицького, який під час Євромайдану прославився прізвиськом «Чоловік Божий».

– Кубік Галина Юріївна – ​консультант відділу документаційного забезпечення та контролю Івано-Франківської обласної ради.

– Щербатюк Оксана Степанівна – ​заступник начальника загального відділу управління внутрішнього аудиту, загального документообігу та контролю апарату обласної державної адміністрації.

– Пазюк Наталія Іванівна – ​начальник управління бухгалтерського обліку та господарського забезпечення – ​головний бухгалтер департаменту фінансів обласної державної адміністрації.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Відповідне розпорядження датоване 27 серпня 2015 року.

Для порівняння: за дев’ять місяців цього року одноразову грошову допомогу виділено 916 громадянам на суму 821 тисяча гривень. Надано матеріальну допомогу 58 особам у зв’язку з втратою члена сім’ї, смерть якого пов’язана з участю в антитерористичній операції, на суму 818 тисяч. Це, до речі, єдині кошти, які надійшли на виконання програми сімей загиблих (постраждалих) під час масових акцій громадського протесту в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, військовослужбовців і працівників правоохоронних органів, які брали участь в Антитерористичній операції в східних областях України.

На завершення хотілося б сказати читачам, щоб висновки з прочитаного вони робили самі, та, на жаль, як це доводять результати кожних виборів, робити їх нашим людям вкрай важко…

Іван Луйко, за матеріалами місцевих ЗМІ

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності