Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Білі хорвати повертаються на Прикарпаття, – відкрито почесне консульство

Багато століть тому білі хорвати мігрували до своєї нової батьківщини через територію нинішніх Українських Карпат, і ось вони повертаються…

фото: Юрій Семенович Рильчук

18 лютого, з нагоди відзначення 29-ї річниці встановлення дипломатичних відносин України та Республіки Хорватія, заступник міністра закордонних справ України Євгеній Єнін взяв участь в урочистому відкритті почесного консульства Хорватії в Івано-Франківську. Про це повідомляє МЗС України.

На заході також були присутні голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук, посол Хорватії в Україні Аніца Джамич, представники місцевої влади.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У своєму виступі Євгеній Єнін наголосив, що український та хорватський народи єднають багаторічні традиції дружби та взаємної поваги: «Хорватія завжди рішуче підтримувала і підтримує європейські та євроатлантичні прагнення України, категорично засуджує російську агресію проти України, допомагає відновлювати територіальну цілісність і суверенітет нашої держави. Ми високо це цінуємо».

фото: Юрій Семенович Рильчук

За словами заступника міністра, почесне консульство Хорватії в Івано-Франківську сприятиме поглибленню взаємовигідних відносин України та Хорватії у сферах торгівлі, інвестицій, туризму, культури, освіти та науки.

Дипломат висловив упевненість, що завдяки активній діяльності почесного консула Віталія Запухляка Україна та Хорватія матимуть можливість збільшити обсяг двосторонньої торгівлі та залучити нові інвестиції.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Довідково: окрім Івано-Франківська, Хорватія також має почесне консульство у Святогірську, куди воно було тимчасово перенесене з Донецька.

За підсумками 9 місяців 2020 року, обсяг двосторонньої торгівлі товарами між Україною та Хорватією склав $ 61,4 млн. Експорт становив $ 21,3 млн, а імпорт – $ 40 млн. 

Те, що територію Прикарпаття в давнину заселяли племена білих хорватів, сьогодні є фактом історично доведеним. Приналежність хорватів до слов’янської людності регіону у VII–X століттях теж уже ні в кого не викликає сумніву.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності