Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Біля Одеси розпочалися українсько-американського навчання «Сі Бриз – 2021», – учасниками є 32 країни

В Одесі відбулась урочиста церемонія відкриття українсько-американського навчання «Сі Бриз – 2021», у якому приймуть участь 500о військових із 32 країни з 6 континентів.

Темою цьогорічного навчання «Сі Бриз – 2021» є проведення міжнародної морської операції з безпеки в кризовому регіоні для підтримання миру та безпеки.

Цьогорічне навчання є наймасштабнішими про що свідчить рекордна кількість країн-учасниць. Метою тренування є набуття досвіду під час проведення операцій у складі багатонаціональних сил міжнародних операцій.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Навчання в якому братимуть участь біля 30 кораблів, катерів та суден, більше 30 літаків та вертольотів, до 5000 особового складу та 50 одиниць озброєння та військової техніки. Триватиме з 28 червня по 10 липня в місті Одесі, Очакові, Дністровському лимані, Кінбурнській косі, островах Зміїний і Первомайський, дельті річки Дунай та інших районах України.

Керування застосуванням та забезпечення взаємодії між підрозділами покладено на Морське командування ВМС України, яке було створено у минулому році відповідно плану реформування українського флоту.

Крім США та України в багатонаціональному навчанні беруть участь Австралія, Республіка Албанія, Об’єднані Арабські Емірати, Народна Республіка Бангладеш, Республіка Болгарія, Федеративна Республіка Бразилія, Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії, Грецька Республіка, Грузія, Королівство Данія, Естонська Республіка, Арабська Республіка Єгипет, Держава Ізраїль, Італійська Республіка, Канада, Латвійська Республіка, Литовська Республіка, Республіка Молдова, Королівство Норвегія, Ісламська Республіка Пакистан, Республіка Польща, Румунія, Сенегал, Турецька Республіка, Французька Республіка, Королівство Швеція, Японська Держава.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Головними завданнями навчань буде підготовка військовослужбовців, штабів та підрозділів ВМС України до спільних дій з військовими формуваннями збройних сил держав-членів НАТО, отримання досвіду оперативного планування, ведення бойових дій за стандартами та процедурами НАТО, підвищення рівня взаємосумісності та міжвидового співробітництва між збройними формуваннями України та збройними силами держав членів та партнерів Північноатлантичного Альянсу.

Ракетний есмінець USS Ross (DDG 71) в Одесі 27 червня 2021 року

Основний акцент буде зроблено на відпрацюванні таких елементів, як протичовнова, протикатерна, протиповітряна оборони, протимінні дії, прибережні, річкові і морські операції з перехоплення і протидії незаконним збройним формуванням.

Буде відпрацьовуватися і протидія інформаційним операціям та кібербезпека, оборона важливих об’єктів інфраструктури із залученням авіаційних і сухопутних підрозділів та сил спеціальних операцій.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Під час берегової компоненти навчань буде відпрацьовано взаємодію багатонаціональної тактичної групи у ході спільної операції в умовному «кризовому регіоні» за участю морських піхотинців та спеціальних підрозділів країн-учасниць.

Sea Breeze — це багатонаціональні військові навчання, які проводяться на території України починаючи з 1997-го року відповідно до «Меморандуму про взаєморозуміння та співробітництво з питань оборони та військових відносин» між Міноборони США і Міноборони України від 1993-го року.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності