Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Білл Гейтс передбачив коронавірус за п’ять років до його появи, а далі ще цікавіше…

Білл Гейтс передбачав серйозні скачки технологічного розвитку, коли Інтернет був дивиною для багатьох людей. У 5-ти найвідоміших пророцтвах бізнесмена, які вже збулися, йдеться про появу смартфонів і соціальних мереж. Людству залишається перевірити правдивість ще 5 прогнозів, озвучених Гейтсом:

Займатися комп’ютерами Білл Гейтс почав в середині 1970-х, коли один апарат легко займав кілька кімнат. Але підприємець вірив, що майбутнє за більш компактними технологіями. Гейтс передрік появу систем, без яких сучасна людина не уявляє життя. Однак, нетехнологічні прогнози бізнесмена зіграли проти нього, і зробили його головним героєм теорій змови про Covid-19.

Збулися пророцтва Білла Гейтса
В кінці 1990-х Гейтс передбачав появу:

смартфонів;
системи «розумний дім»;
соціальних мереж;
таргетировану рекламу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А ось пророцтво бізнесмена від 2015 го викликало підозру у конспірологів. Тоді засновник Microsoft сказав:

«Масові смерті викличуть мікроби, а не зброя. Вірус, а не війна здатний вбити мільйони найближчим часом», – заявив на лекції для TED Talk мільярдер.
З початком пандемії прихильники теорій змови згадали ці слова. Гейтса звинуватили не тільки в прагненні контролювати людство за допомогою вакцини, але і в створенні самого коронавіруса. А то, що глава Microsoft виділяє значні кошти на розробку вакцини від коронавіруса, зв’язали з прагненням Гейтса чіпувати і контролювати людство. За однією з версій, SARS-CoV-2 розробили в британському ветеринарному інституті Пірбрайта в 2018-му, а фонд Білла і Мелінди Гейтс брав участь у фінансуванні проекту.

Незважаючи на це, більшість здійснились пророцтв мільярдера, все ж, принесли користь людству.

Ще варто відзначити, що 5 прогнозів Білла Гейтса, які здійснились  звучали не тільки від нього.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Появу смартфонів Стів Джобс пророкував ще в 1984-му. Нові компактні пристрої будуть включати «маленьких помічників», передбачати бажання власників, заявив він в інтерв’ю для Newsweek.

Що ще чекає людство на думку засновника Microsoft:
Вражаючі зміни в 30-х рр. XXI-го століття Гейтс передрікає світу. До 2032-му людство повинно повністю відмовитися від вуглецевого палива на користь поновлюваних джерел енергії, написав мільярдер в 2017-му. Уявити повне зникнення викопного палива поки складно. Але поновлювані енергетичні технології активно розвиваються. Зокрема, розробляються системи для використання на забудованих територіях, на зразок сонячних панелей для оздоблення фасадів будинків.

Друге пророцтво Білла Гейтса був досить оптимістичним:

«Завдяки міжнародній взаємодії, до 2035-го мають повністю зникнути бідні країни, – заявляв бізнесмен в 2014-му. – Підвищити рівень доходу дозволить цифрова революція, розвиток медицини і сільського господарства».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Суттєво, що Україна відноситься саме до бідних країн, хоча і з ресурсним потенціалом…

Третє технологічне пророцтво Гейтса стосується роботизації виробництва. До 2037-му році механічні робочі витіснять людей з магазинів, цехів і складів, заявив він в 2017-м. Для запобігання кризі Гейтс пропонував ввести податок на роботів – кошти від надходжень повинні піти на підвищення кваліфікації та перенавчання звільнених співробітників.

Навесні 2020-го засновник Microsoft попередив про регулярні прояви небезпечних вірусів – спалахи інфекцій, за його прогнозами, очікуються раз в 20 років.

Але епідемії – не найгірша загроза для людства, впевнений Гейтс. Його 5-е пророкування стосується екологічної кризи в разі подальшого підвищення температури. В результаті до 2100-го року смертність через кліматичні зміни складе 73 людини на 100 000. Але ближче до дати та ця цифра ставатиме у сотні разів правдивішою, тобто більшою. Навіщо сильно лякати наперед?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Прогнози засновника Microsoft, “філантропа” і мільярдера Білла Гейтса не раз збувалися, це ще більше підігріває інтерес до його прогнозам про майбутнє, у яких є досить великий шанс здійснитися.

“У Гейтса все йде за своєю математичною прогресією логічно і послідовно, – коментує політичний аналітик і діяч Тарас Боднар, – Якщо коротко, дивіться самі: роботозація підприємств уже частково настала – безліч фабрик і ферм обходяться без людей, а роботи – без палива, адже їм потрібна тільки електроенергія. Отож потреба в робочих, значить бідних, країнах, як і в країнах-постачальниках палива поступово зникає, що останні теж автоматично в майбутньому перетворить у бідні-робочі країни. А як найпростіше позбутися цієї зайвої біомаси при такому перенаселенні Землі? Звісно, що з допомогою невидимої для ока біологічної зброї. Сьогодні в світі, здається, вже ніхто не оспорює штучне походження коронавіруса. Тоді ж для чого його було створено, як не для того, щоб бідні і “браковані” із тяжкими супутніми захворюваннями, не виліковувалися, а обрані здобували необхідний імунітет?.. І не обов’язково, що Гейтс є учасником світової змови, можливо, він просто тверезо, як математик, подивився на речі зі сторони“.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності