Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Більше половини словаків та болгарів вірять, що це Україна напала на рф…

Опитування громадської думки засвідчило украй негативну для України зміну громадської думки окремих європейських суспільств про те, хто винний у війні в нашій державі.

Дані, які це засвідчують, містить дослідження авторитетної словацької аналітичної організації GLOBSEC.

Організація замовила репрезентативне соціологічне дослідження у восьми державах Центральної та Східної Європи, а також порівняла його результати з аналогічним опитуванням, що проводилося рік тому, у другій половині весни 2022 року. До дослідження увійшли Польща, Литва, Латвія, Чехія, Румунія, Угорщина, Болгарія та Словаччина.

За рік у більшості досліджуваних держав зросла або лишилася майже незмінною частка тих, хто погоджується, що передусім росія є відповідальною за напад на Україну.

Торік була лише одна держава, де таку думку підтримувало менше половини громадян – це Угорщина (48%). Наразі угорське суспільство помітно змінило свою думку, у безпідставний напад рф вірять більше половини – 54% угорців.

Утім, катастрофічними виявилися показники двох інших держав – Словаччини та Болгарії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У Болгарії віра у вину рф за напад на Україну впала з 50% до 46%, у Словаччині динаміка лякає ще більше – цей показник впав з 51% до 40% і став найменшим серед досліджуваних держав.

Нещодавно опитування показало, що ставлення українців до керівника російської федерації не змінилося – 94% респондентів вважають що міжнародний злочинець володимир путін є сучасним Гітлером.

53% українців вважають корупціонерів у владі найстрашнішим внутрішнім ворогом в країні, на другому та третьому місцях – агенти росії та проросійські пропагандисти.

Переважна більшість українців з усіх регіонів, або 94%, негативно ставляться до росії, свідчать результати соціологічного опитування Центру Разумкова.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності