Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Більше половини українців не працюють за спеціальністю

Серед тих, хто працює за спеціальністю, лише третина задоволені своєю роботою

Більше половини українців працюють не за спеціальністю, а кожен третій змінив професію відразу після закінчення вишу. Серед тих, хто пішов працювати за спеціальністю й лишився у професії, лише третина відповіли, що задоволені своєю роботою. Такі результати опитування Міжнародного кадрового порталу hh.ua.

Як показало опитування, кожен десятий працював за профілем деякий час після випуску з вишу, але вже згодом змінив професію.

Серед тих, хто працює за спеціальністю, більше юристів, фінансистів і медиків. Також отримана освіта стала в пригоді тим, хто вивчав менеджмент. Рідше йдуть працювати за спеціальністю експерти з природничих і гуманітарних наук, ще рідше — педагоги. І якщо в перших двох випадках ідеться швидше про низьку затребуваність спеціалістів на ринку, то у ситуації з працівниками освіти головною причиною зазвичай є низький рівень зарплат і престижу професії.
Серед тих, хто пішов працювати за спеціальністю й лишився в професії, лише третина відповіли, що задоволені своєю роботою. Згідно з даними опитування, більше ніж інші задоволені роботою маркетологи, а шкодують про вибір професії найчастіше медпрацівники.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Незважаючи на низьку задоволеність, половина респондентів відповіли, що збираються працювати за спеціальністю й у подальшому. Дещо менше половини будуть діяти за ситуацією. І лише четверо зі ста мають намір змінити вид діяльності. Згідно з опитуванням, найбільше серед них медиків і педагогів.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в липні 2016 року. В опитуванні взяли участь 1198 респондентів із різних регіонів України.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності