Про це заявив Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.58375123_1045838192280964_95417719297409024_o

Більшість помісних православних церков святкують Різдво за новим, григоріанським, календарем. І ми це можемо робити у майбутньому, якщо це буде сприймати український народ”, – наголосив Епіфаній.

За його словами, зараз важко передбачити, скільки років потрібно для того, аби Україна перейшла на святкування Різдва 25 грудня.

“Якщо церква побачить, що більшість православних християн в Україні готові сприйняти це, хочуть святкувати саме за новим стилем, тоді не виникне жодних проблем”, – підсумував глава ПЦУ.

Епіфіній також дав настанови українцям перед новорічно-різдвяними святами. Він заявив, що потрібно по-особливому молитися за українських військових. А також за тих, хто проживає на окупованій території.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Ми святкуємо Різдво Христове у складних умовах. Але ми повинні розуміти, що ця подія є не просто історичною. Це подія, що торкається кожної християнської душі”, – сказав митрополит.

Раніше повідомлялося, що новообраний предстоятель нової УПЦ Епіфаній пояснив, що не може бути двох канонічних митрополитів київських, бо Онуфрій тепер тільки митрополит РПЦ в Україні.