Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Білий хрест на українській військовій техніці, коли затвердженою емблемою ЗСУ є малиновий…

Що означає білий хрест на нашій українській військовій техніці.

За часів римського імператора Костянтина такий хрест називали ознакою перемоги.

За легендою, правитель перед важливою битвою мав бачення, що саме під таким хрестом він здобуде перемогу. Військо Костянтина нанесло знак на щити і розгромило супротивника.

Костянтин сповідував християнство, і хрест згодом став символом торжества християнства над язичництвом.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На українських землях білий рівнокінцевий хрест історично вважається хоругвою козацтва. Його зображено, зокрема, на прапорі 1651 року, який зберігається у Стокгольмському музеї.

Схожий символ був на прапорі Богдана Хмельницького.

Підтримують традиції й сучасні українські керівники. Так, очільник Офісу президента Андрій Єрмак оприлюднив білий хрест у своєму Телеграмі на знак підтримки масштабного контрнаступу ЗСУ.

“Зимовий похід” у нашій пам‘яті. Осінній похід – справа справжніх героїв. Пам‘ятаємо нашу історію, пам‘ятаємо героїв Армії УНР, “Лицарів Ордену Залізного Хреста”. Пам‘ятаємо Перший зимовий похід по тилах “білих” та “червоних”. Нашу історію не стерти. Ми переможемо всіх ворогів. “Хрестоносці”, – написав Єрмак.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Цікаво, що офіційною емблемою ЗСУ затверджено малиновий хрест:

 

Також білий із червоним хрести також чергувалися на польських хоругвах (головного союзника українців у війнах з московією), зображався білий хрест і на прапорах королівської Франції, як хрест св. Дениса – її покровителя.

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності