Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Бізнес на дітях героїв

Вдова Андрія Чаркаса, котрий загинув у вересні під Дебальцево, уже півроку не може отримати обіцяної допомоги від волонтерів, повідомляє PRESS- Центр.

Кому війна, а кому – мати рідна. Навіть у такий складний час не бракує тих, хто не упускає будь-якого моменту нажитися на чужій біді.Все почалося випадково і зненацька. 36-річна Надія Чаркас зі Звенигорода (Львівська область) розповідає, що представники благодійного фонду «Дітям героїв» вийшли на неї самі, через сільраду.

– До мене подзвонили з сільради і кажуть: тут є такий благодійний фонд, який може тобі допомогти, треба лише угоду з ними укласти, – розповідає Надія. – Мова йшла, що відкриють рахунок, і різні спонсори будуть туди кидати гроші.

Я подумала, чому б і ні: чоловік загинув, дитину сама виховую, та й вдома негаразди – живу у свекрухи, вона мене звинувачує у смерті Андрія, що від армії його не «відмазала», виганяє, хочеться свій куток мати.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Не роздумуючи, Надія погодилася і уклала з благодійним фондом «Дітям героя» угоду про збір коштів для своєї 9-річної доньки та чоловікового сина від першого шлюбу (з боку хлопчика угоду уклали дідусь із бабусею). Це було ще на початку грудня, однак досі жінка жодної копійки з фонду так і не отримала.

– Я не раз бачила волонтерів, які збирали гроші для наших дітей, – говорить Надія. – Сусіди говорили, що на автостанції у Львові п’яна жінка ходить зі скринькою і збирає гроші для моєї Іринки та Ростика. Навіть чула, що волонтери цієї організації, збираючи гроші для хворих дітей, усім підряд розповідають в деталях про всі хвороби і вади кожної дитини!

Хіба це нормально? Я хочу лише, щоб мені віддали гроші, які зібрали для моєї Іринки, і не хочу нічого ні чути, ні знати про цей благодійний фонд.

Надія каже, що не раз зверталася до «Дітям героїв» з вимогою виплатити їй гроші. Однак щоразу там знаходили відмовки: то віддадуть гроші, коли дитині виповниться 18 років, то, коли тисячу доларів назбирають.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

– Ми домовлялися спочатку, що вони зберуть 5 тисяч доларів – по 2,5 тисячі на кожну дитину. Не повірю, що досі й тисячі не зібрали, адже скриньки завжди повні, говорять, що за день один волонтер фонду збирає по 400-500 гривень, а таких волонтерів по шість-сім щодня ходить, – каже Надія. – Та й на їхньому сайті звіт є!

Звіт на сайті і справді є. Зокрема, там вказано, що протягом грудня-травня фонд зібрав для сім’ї Чаркас більше 20 тисяч гривень. То чому ж жінка досі не отримала жодної копійки?

Відповідь на це питання ми намагалися почути від керівника благодійного фонду «Дітям героїв» Андрія Гельжинського. Однак, коли йому зателефонували знову, чоловік люб’язно попросив передзвонити за годину – мовляв, зараз йому незручно розмовляти. Однак ні за годину, ні за дві, ні до кінця дня на зв’язок так і не вийшов – його номер телефону вперто не відповідав.

Редакція «PRESS- Центр» повідомляє, що готова надати можливість «Дітям героя» висловити свою позицію, як тільки керівництво фонду на це наважиться. А тим часом активісти Львова вимагатимуть від прокуратури дослідити діяльність фонду «Дітям Героїв».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

– До діяльності цього фонду є дуже багато питань, – говорить ініціатор звернення Олег Радик. – До нас надходить різна інформація про псевдокомерційну діяльність цього фонду, тому ми в понеділок плануємо звернутися до прокуратури, і не тільки, а й до міліції, податкової інспекції з вимогою дослідити діяльність цього фонду та його засновника Гельжинського. Бо він тут нам розказує «що він з 90-х», ми теж виросли в 90-х, і доведемо йому, що Львів – це наше місто, а не бандитів.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності