Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

Блокада Криму дає своє

Благородна мета колишніх кримський лідерів Джемілєва і Чубарова частково досягнута. Увага світового суспільства сьогодні належить їм. Економічна блокада Криму отримала резонанс, що дало можливість висунути до РФ ультиматум.
Запити, перераховані в списку стосуються агресії окупантів на зайнятих територіях. Так, потрібно звільнити незаконно утримуваних на території РФ українців, припинення репресивних дій у Криму, і зняття в’їзних санкцій з лідерів Меджлісу.

Зупинивши просування важких вантажівок активісти, ігнорують російську пропаганду і підняту істерику та вимагають у Москви дотримання їх вимог, які вони днями оприлюднили. Лідер кримсько-татарського народу в Україні Джемілєв, колишній глава забороненого в Криму Меджлісу, зачитав список вимог офіційній Москві, сподіваючись що його почує президент Росії і решта світу, який зможе вплинути на Путіна.

Основна і головна вимога – ​це звільнення в’язнів політичного режиму з казематів в Росії і Криму, це Чийгоз, Дегерменджа, Асанов, Смедляєв, Савченко, Костенко, Сенцов та інші, несправедливо ув’язнені через примхи політиків.
Також висловлено жорстку вимогу про припинення переслідування громадян України та АРК за політичними, адміністративними нібито кримінальними мотивами.

Також не забули і працівників ЗМІ, діяльності яких більше не повинні чинити перешкод, іноземних спостерігачів, а також журналістів варто продовжити пускати в Крим, щоб світове співтовариство переконалося в справедливості поводження з кримчанами. І вимога про зняття заборонного наказу на в’їзд на батьківщину для Джемілєва, Чубарова, а також активістів кримськотатарського народу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що анонсоване РФ будівництво багатокілометрового моста через Керченську протоку, що мав з’єднувати Росію з анексованим Кримом, з тріском провалилося. Тому активісти з боку українського кордону вже тривалий час не пропускають на півострів вантажних автомобілів, тим самим позбавляючи окупантів води, продуктів та речей першої необхідності, а також того, що могло б зробити їх перебування в Криму більш комфортним, уже спричинивши цим самим також чималих збитків економіці зрадницьки захопленого півострова та самої РФ.

На під’їздах до пропускних пунктів з українського боку нині можна побачити багатокілометрові черги вантажівок, що вишукувалися в напрямку Криму, але жодну з них не пропускають…

За матеріалами вітчизняних та закордонних ЗМІ

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності