Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

“Бляхарі” перемогли – імпортні авто стають доступними – незабаром вибори

“Бляхарі” перемогли – незабаром вибори.

Сьогодні, 13 червня, Верховна рада ухвалила в першому читанні два законопроекти, які зменшують вартість імпортних авто, в тому числі і нових, а також посилюють контроль за “євробляхами”. Як будуть посилювати відповідальність для власників “євроблях”, відповідно до закону №8488.

А подешевшати іномарки повинні за рахунок зниження акцизу. Зокрема, ухвалений депутатами законопроект №8487 передбачає зміну формули розрахунку акцизу для імпортних авто.

Базові ставки акцизного податку будуть такими: для авто з бензиновим двигуном — 50 євро, для авто на дизелі — 75 євро. Формула обчислення виглядатиме так: базові ставки помножуються на показник об’єму двигуна (який ділиться на 1000) і на кількість повних календарних років машині.

ЕП зробила інтерактивний калькулятор, який робить ці обчислення більш зрозумілими, а також наочно демонструє різницю у порівнянні із сьогоднішніми ставками акцизу.

Разом з тим, не варто забувати, що акциз — це лише один з платежів. Щоб завезти іномарку в Україну, треба сплатити також ПДВ (20% від вартості авто), ввізне мито (5-10% від вартості), і збір до Пенсійного фонду (3-5%). Разом близько 30% від вартості.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крім того, редакція зібрала найбільш поширені питання від читачів, які стосуються законопроектів, і відповіла на них в тексті: Закон про “євробляхи”: що робити власникам нерозмитнених авто. В Законі ви знайдете відповіді на такі питання: як легалізувати авто за новими правилами, скільки часу дадуть власникам “євроблях” на це, що робити з машинами, які навіть за новими правилами немає сенсу розмитнювати.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності