Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

«Богдан Моторс», який працював на Міноборони, закрито. Банкрутство…

Черкаський завод «Богдан Моторс», який працював на Міноборони закрито – вирішується питання по банкрутству.

Автомобільна компанія «Богдан Моторс» цього року фактично закрила завод у Черкасах, який виготовляв автомобільну техніку для Міноборони, у цехах порожньо – працівників скорочено.

У компанії зауважують, що вітчизняні виробники так і не отримали доступу до дешевих фінансів які б могли значно посилити виробничі потужності підприємств та збільшити обігові ресурси. Отримати кредитування для забезпечення виконання державних замовлень і досі є проблемою.Натомість держава робить усе, щоб уже отримані кредити ставилися під сумнів, стверджує підприємство: «Вже більше року у провадженні Господарського суду м. Києва перебуває справа про оскарження договору новації, укладеної між АТ «Укрексімбанк» та АТ «АК «Богдан Моторс». Прокуратура затягує розгляд даної справи, оскільки у них відсутня будь-яка аргументація, однак негативний шум у повітрі зберігається».

Як результат, доходи компанії впали у рази. Це наочно видно з обсягів сплачених компанією «Богдан Моторс» податків та інших відрахувань у бюджети всіх рівнів. Наприклад у 2019 році загальна сума сплачених податків та зборів становила понад 384 млн грн. А за 11 місяців цього року цей показник ледве перевищив 120 мійльйонів гривень.

Кредитори так само відмовляються йти на зустріч позичальникам під час пандемії, зазначають на підприємстві. На завершення фінансового року, один з кредиторів «Богдан Моторс» подав заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство компанії. 23 грудня Господарським судом Дніпропетровської області відкрито провадження у справі про банкрутство АТ «АК «Богдан Моторс».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що в жовтні 2020 року повідомлялось про поновлення замороженого контракту на виготовлення черкаським заводом «Богдан Моторс» базових бронемашин для другої батареї мобільних 120-мм мінометів для Збройних Сил України.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності