Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Болгарія вчергове прогнулася перед рф і пуціним, заблокувавши Україні…

Президент Болгарії Румен Радев ветував ухвалений парламентом законопроєкт щодо ратифікації угоди з Україною щодо постачання Києву бронетранспортерів.

Про це повідомляє місцеве видання Nova.bg.

Своє рішення Радев мотивував тим, що депутати, на його думку,  не були достатньою мірою ознайомлені з конкретними умовами передачі. Через це, вважає болгарський президент, депутати не мали можливості об’єктивно оцінити, чи є надана техніка необхідною.

Радев стверджує, що не були враховані ні завдання воєнного часу, покладені на МВС, ні потреби Головних управлінь прикордонної поліції та пожежної безпеки і безпеки населення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За його словами, надана Україні броньована транспортна техніка могла б бути використана саме для охорони болгарського кордону та надання допомоги населенню у разі катастроф і нещасних випадків, у тому числі у важкодоступних районах.

«Я керуюся переконанням, що безпека, здоров’я і життя болгарських громадян мають бути першочерговим пріоритетом», – заявив Радев.

Тепер документ буде повернуто до парламенту, який має право схвалити його без змін і відправити на подальше обговорення.

Раніше повідомлялося, що на військових складах у Болгарії відшукалися близько 100 бронетранспортерів, які країні вже непотрібні. Їх планували додати до пакету військової допомоги Україні, і водночас просити у США компенсації.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У грудні минулого року Болгарія вперше офіційно передала Україні стрілецьку зброю та боєприпаси.

Нагадаємо, що болгарський експорт озброєнь у 2022 році після початку вторгнення росії в Україну збільшився на 200%.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності