Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Бойкотувати Олімпійські ігри-2024 через участь рф і білорусі готові не всі

35 країн готові бойкотувати Олімпійські ігри в Парижі 2024 року, якщо до змагань допустять країну-агресора росію та її поплічника білорусь.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у себе в Telegram у понеділок, 14 серпня.

Глава уряду наголосив, що спорт і військова агресія є несумісними. Він нагадав, що від початку повномасштабного вторгнення росія вбила 340 українських спортсменів і тренерів, зруйнувала або пошкодила 343 спортивні об’єкти та щодня атакує дронами й ракетами мирні міста й села.

«Держави, які заплямували себе кров’ю українців, не можуть брати участь в Олімпійських іграх… Україна налаштована рішуче. Створено потужну міжнародну коаліцію за чесний спорт, до якої входять 35 держав. Разом ми готові бойкотувати Олімпійські ігри в Парижі, якщо росію та білорусь допустять до участі у змаганнях», — заявив Шмигаль.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Прем’єр додав, що розраховує на правильне рішення Міжнародного олімпійського комітету і на те, що агресора усунуть від міжнародних змагань.

Національний олімпійський комітет України 14 серпня опублікував заяву, згідно з якою консультації з питання участі української команди в Олімпіаді, якщо туди допустять представників росії та білорусі, ще тривають. Остаточне рішення ухвалять після того, як розглянуть «усі фактори».

Міжнародний олімпійський комітет станом на 14 серпня офіційно не запрошував країну-агресор та її поплічника брати участь в Олімпійських іграх-2024 у Парижі.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що МОК хоче допустити на Олімпіаду вбивць.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Президент Володимир Зеленський написав листа французькому колезі Емманюелю Макрону, в якому попросив не допускати спортсменів держави-агресора на літні Олімпійські ігри-2024 у Парижі.

Польща та Латвія приєдналися до українського ультиматуму щодо недопуску росіян на Олімпіаду.

У МОК заявили, що будуть дотримуватися санкцій проти російських та білоруських спортсменів, що були затверджені в грудні 2022 року.

Україна заявила про намір бойкотувати Олімпіаду-2024 у Парижі через рішення Міжнародного олімпійського комітету повернути до змагань спортсменів із рф та білорусі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Президент МОК Томас Бах закликав Україну не бойковувати Олімпіаду в Парижі.

Бах також заявив, що відсторонення росіян та білорусів від міжнародних змагань є порушенням прав людини.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності