Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Брати Дубневичі: одного подали до міжнародного розшуку

Сьогодні, 2 листопада, Вищий антикорупційний суд оголосив у міжнародний розшук депутата Верховної Ради Ярослава Дубневича (член “УДАР”, потім БПП, тепер – “За майбутнє”). Його підозрюють у розкраданні газу на суму 2,1 млрд грн.

Про це з зали суду повідомив Центр протидії корупції.

У ЗМІ неодноразово публікувалися дані, що комерційні структури, пов’язані з Ярославом Дубневичем і його братом Богданом (екс-нардепом 8-скликання від БПП), через тендери на постачання запчастин для Укрзалізниці і можливі корупційні обородки.

За даними прокурора, 8 жовтня 2023 року Дубневич перетнув кордон Румунії з Угорщиною, а подальше його місцеперебування наразі невідоме, пояснили в Європолі на запит українських органів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як і коли Дубневич перетнув український кордон, невідомо, даних в системі про це немає.

Захист продовжує наполягати на тому, що Дубневич перебуває на лікуванні, але де саме – не каже. На одному з попередніх засідань сам депутат через відеозвʼязок казав, що перебуває в лікарні в Україні.

Підозру Ярослав Дубневич отримав 11 жовтня, а іншим учасникам схеми повідомили про підозру у січні 2018 року (епізод про розкрадання газу на 1,4 млрд грн) та у серпні 2020 року (епізод про розкрадання газу на 729,8 млн грн).

Перший епізод стосується дій компаній «Енергія – Новий Розділ», «Енергія – Новояворівськ» та «Енергія» (кінцеві бенефіціари до 2020 року – брати Дубневичі, зараз – їхні сини) в період 2013-2015 років, другий – в період 2016-2017 років.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Депутату вручили підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (розкрадання), ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 209 (відмивання грошей) Кримінального кодексу України. До НАБУ для повідомлення про підозру він не прийшов, тому це зробили заочно.

Обидві ТЕЦ наразі перебувають під арештом, ними керує ТОВ «Нафтогаз Тепло» з групи «Нафтогазу».

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності