Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Британія готова помагати Україні проти Мігрантів, особливо після подій у КНР…

Поки США “вмикають задню передачу” в разі повномасштабної російської агресії в Україну, британські партнери вже підтвердили готовність допомагати Міністерству внутрішніх справ України у протидії нелегальній міграції за результатами засідання напряму “Безпека та оборона” Діалогу стратегічного партнерства між двома країнами, передає прес-служба МВС. Тим більше, що незабаром очікується нашестя китайських мігрантів до Європи…

“Ми усвідомлюємо відповідальність, що покладена на уряд України та підрозділи системи МВС – коли Європу шантажують штучно створеною міграційною кризою на польсько-білоруському кордоні. Наша робота націлена на захист та безпеку зовнішніх рубежів ЄС. Сьогодні під час панельної дискусії в рамках Діалогу стратегічного партнерства між Україною та Великою Британією разом з міжнародними партнерами обговорили співробітництво у сфері захисту кордонів”, – заявила заступник міністра внутрішніх справ Мері Акопян.

Українська сторона також розповіла британським колегам про заходи, яких вживає МВС для усунення нових гібридних загроз національній безпеці, та шляхи посилення українсько-білоруської ділянки державного кордону. Заходи передбачають, зокрема, розбудову інтелектуального кордону та залучення міжнародних партнерів для посилення можливостей у цьому питанні.

“Наразі ситуація на кордоні з Республікою Білорусь повністю контрольована, проте ми розуміємо, що існує можливість загострення ситуації, якщо потоки нелегальних мігрантів будуть перенаправлені та почнуть прориватися через українські рубежі. Тож на часі об’єднати зусилля і спільно протидіяти цим викликам. Британська сторона підтвердила готовність допомагати МВС України у питаннях зміцнення кордонів та протидії нелегальній міграції”, – повідомила Акопян.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зазначимо, що найбільший забудовник Китаю Evergrande вперше оголосив дефолт щодо виплат за доларовими кредитами. Рейтингове агентство Fitch Ratings понизило кредитний рейтинг компанії та її дочірніх компаній до RD, або «обмежений дефолт». Це пов’язано з невиплатою за бондами у $645 мільйонів під 13% та у $590 мільйонів під 13,75%. Сплату за ними потрібно було зробити до 6 грудня у межах «ґрейс-періоду», тобто відтермінування.

Evergrande – одна з найбільших компаній Китаю, яка має борг у $305 мільярдів. Її дефолт визначає не лише «початок кінця» китайської будівельної імперії, а і можливе падіння суттєвої частини ринку. До чого призведе банкрутство одного з найбільших роботодавців Китаю, здогадатися не тяжко…

Нагадаємо, у середу, 8 грудня, прикордонні служби Польщі зафіксували 80 спроб незаконного перетину кордону. Також було затримано 23 особи.

Також Польща до 1 березня 2022 року ввела заборону на перебування сторонніх у прикордонній з Білоруссю зоні через спроби «мігрантів Лукашенка» прорватися до ЄС.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Щодня в Польщі фіксують спроби незаконного перетину кордону нелегальними мігрантами з боку Білорусі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності