Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Британія скасовує самоізоляцію COVID-позитивних громадян

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у понеділок оголосить про те, як Сполучене королівство “житиме з COVID”, повідомляє Даунінг-стрит.

Прем’єр-міністр зустрінеться з Кабінетом міністрів у понеділок уранці, щоб узгодити план боротьби з вірусом. Потім, у другій половині дня, очікується, що він проінформує про плани парламенту, а ввечері проведе пресконференцію, на якій розповість подробиці громадськості.

Зазначається, що серед інших обмежень планується скасувати обов’язкову самоізоляцію для COVID-позитивних та осіб, які мали контакти із хворими.

Згідно з повідомленням, уряд має намір здійснити “заснований на вакцинах” підхід і заявив, що життя з вірусом залежатиме від “стійкого імунітету населення, що забезпечується вакцинами”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зазначається, що урядова група радників з надзвичайних ситуацій влади Великої Британії (SAGE) вважає, що існує “значна невизначеність щодо шляху, яким пандемія тепер піде у Великій Британії”.

“Сьогодні буде момент пишатися після одного з найважчих періодів в історії нашої країни, коли ми починаємо вчитися жити з COVID. (…) Пандемія ще не закінчилася, але завдяки неймовірному впровадженню вакцини ми тепер на крок ближче до повернення до нормального життя та, нарешті, повертаємо людям їхню свободу, продовжуючи захищати себе та інших”, – цитує канцелярія прем’єр-міністра.

Нагадаємо, 95-річна британська королева Єлизавета II склала позитивний тест на коронавірус. Королева відчуває легкі симптоми застуди, але виконує всі медичні рекомендації і вже наступного тижня сподівається повернутись до виконання своїх обов’язків у Віндзорі.

Раніше коронавірусом захворів і син Єлизавети, принц Уельський Чарльз – причому позитивний COVID-тест він отримав повторно (принц вже хворів на «ковид» весною 2020 року).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Потім стало відомо, що позитивний тест отримала і дружина Чарльза, герцогиня Корнуольська Камілла.

Також ми писали, що королева Єлизавета через хворобу сина перебувала під пильним наглядом лікарів.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності