Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Британія та Україна спільно будуватимуть військові кораблі, – меморандум

Міністр з питань оборонних закупівель Великої Британії Джеремі Квін і заступник міністра оборони України Олександр Миронюк підписали Меморандум про реалізацію проектів морського партнерства між консорціумом промисловості Об’єднаного Королівства і ВМС України.

Як повідомляє прес-служба Міноборони, документ підписали в Одесі на борту британського ракетного есмінця HMS Defender.

Відзначається, що меморандум передбачає спільне проектування і будівництво військових кораблів в Україні та Великій Британії, реконструкцію українських суднобудівних підприємств і будівництво двох баз ВМС України.

Учасники церемонії також спостерігали за спільними навчаннями українських, британських і американських військових на борту корабля.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Есмінець HMS Defender прибув до Одеси минулої п’ятниці і став другим кораблем Королівського флоту, який відвідав Одесу протягом декількох тижнів, додали в оборонному відомстві.

Нагадаємо, Британія надала понад $3 мільярди кредитних гарантій для торгівлі з Україною.

Половина із цієї суми – 1,25 млрд фунтів – це кредит на розбудову українського флоту.

Підписаний Україною та Великою Британією меморандум про посилення співпраці у військовій і військово-технічній сферах передбачає підвищення спроможностей українських Військово-морських сил. Йдеться про постачання сучасних зразків військової техніки і новітнього високоточного озброєння.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Україна і Британія приступлять до спільної розробки плану протидії гібридної війні Росії і агресії терористичних угруповань. Ці питання міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і Радник прем’єр-міністра Великої Британії з міжнародних питань Девід Куаррі обговорили під час зустрічі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності