Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Британія воює із Цукербергом, засновник Twitter йде із гендиректора…

Антимонопольний регулятор Британії зобов’язав компанію Meta (до недавна Facebook) продати сервіс Giphy. 1,5 роки тому вона придбала його за 400 мільйонів доларів. А засновник компанії Twitter Джек Дорсі, як очікується, піде з посади її генерального директора.

Як повідомляє АР, Управління з конкуренції та ринків Великобританії вирішило, що угода шкодить користувачам соцмереж та рекламодавцям, придушуючи конкуренцію на ринку анімованих зображень. Meta може обмежити доступ інших платформ до Giphy та направити трафік на сайти, що належать їй. Крім того, до злиття Giphy потенційно могла конкурувати Facebook на ринку реклами, а зараз Meta контролює близько половини всього медійного рекламного ринку.

Після консультацій з іншими підприємствами та групами та оцінки альтернативних рішень, запропонованих компанією, регулятор заявив, що «дійшов висновку, що проблеми конкуренції можуть бути вирішені лише шляхом продажу Giphy повністю затвердженому покупцю».
Meta заявила, що не погоджується з рішенням і розглядає всі можливі варіанти відповіді на нього, включаючи апеляцію.

Нагадаємо, нещодавно Міністерство юстиції США оштрафувало Facebook на 14 млн доларів через порушення правил прийому на роботу іноземців. А у 2019 році Федеральна торгова комісія Сполучених Штатів (FTC) наклала штраф на компанію Facebook у розмірі 5 млрд доларів. Це найбільша сума штрафу в історії США для технологічних компаній. У вересні 2021 року члени правління компанії прийняли рішення про угоду з Федеральною торговою комісією і виплати $5 млрд штрафу у справі Cambridge Analytica заради захисту Марка Цукерберга від особистої відповідальності у цій справі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В цей же час, як очікується, засновник компанії Twitter Джек Дорсі піде з посади її генерального директора. Він також обіймає посаду генерального директора Square – компанії з цифрових платежів.

Про це у понеділок повідомляє CNBC.

Раніше партнери компанії Twitter – Elliott Management прагнули змінити Джека Дорсі на посаді генерального директора у 2020 році до того, як інвестиційна компанія уклала угоду з її керівництвом.

Засновник Elliott Management та мільярдер-інвестор Пол Сінгер вважав, що Дорсі не може керувати обома публічними компаніями, і закликав його піти з посади генерального директора однієї з них.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Акції Twitter на тлі новин про звільнення Дорсі підскочили більш, ніж на 11% – до $52,17.

Джек Патрік Дорсі — американський архітектор програмного забезпечення та підприємець, відомий як творець Twitter та Square

У рейтингу журналу Forbes у 2020 році статки Джека Дорсі оцінили в $14,4 млрд.

Раніше Twitter втратив понад півмільярда доларів за літо після того, як заплатив 809,5 мільйона доларів для врегулювання тривалого судового процесу з інвесторами.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Соціальна мережа Twitter зробила загальнодоступною функцію, що дозволяє надсилати улюбленим блогерам сервісу грошові винагороди. Зокрема, автори зможуть отримувати «чайові» у біткоїнах.

Соцмережа Twitter запустила функцію видалення передплатників без блокування. Очікується, що це спростить контроль за власним списком передплатників.

Також Twitter дозволила користувачам повідомляти про публікацію медіафайлів за участю приватних осіб без їхньої згоди, щоб адміністрація соцмережі могла видалити такі матеріали. Тобто Twitter видалятиме медіа, що опубліковані без згоди зображених на них людей

«Це оновлення дозволить нам вживати заходів щодо медіафайлів, в яких немає явного образливого змісту, за умови, що вони розміщені без згоди зображеної особи», – йдеться у повідомленні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності