Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Британські союзники України наслухалися байок про “гарячих естонців”, – судовий прецидент

У Великобританії військовий на ім’я Чилеше Мвамба подав до суду на Міноборони країни через відрядження до Естонії у складі місії НАТО, яким сьогодні лякають Москву. Після поїздки у нього діагностували посттравматичний стресовий розлад та заїкуватість.

Мвамба звернувся до Верховного суду Лондона, пише The Sun.

Чоловік вимагає від Міноборони країни компенсації у розмірі 860 тисяч фунтів стерлінгів (близько 1,1 мільйона доларів). Позивач стверджує, що ці травми сильно вплинули на його спосіб життя та подальші кар’єрні перспективи.

31-річний Мвамба відправився в Естонію у 2017 році в складу Корпусу королівських інженерів — одного з найелітніших підрозділів британської армії. Це було відрядження в рамках операції зі стримування російської агресії в Балтиці.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Солдат перебував у відрядженні з 10 листопада до 3 грудня. Під час чергувань Мвамба зазнав впливу екстремальних холодів, в результаті чого став страждати від посттравматичного синдрому та заїкуватості.

Оборонне відомство визнало відповідальність за переохолодження військового, але вимагає лікарських доказів того, що саме низькі температури спричинили серйозні дефекти мови чоловіка. Засідання суду у цій справі відбудеться вже у 2022 році.

Згідно з архівними метеоданними, в цей період температура в Естонії не опускалася нижче -4 градуси за Цельсієм.

Раніше Верховний Суд Бразилії відкрив провадження щодо глави держави Жаїра Болсонару через його заяви, що вакцини від COVID-19 можуть збільшувати ймовірність захворіти на СНІД.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Віктор Янукович вирішив відкликати своїх захисників від участі у розгляді касації у Верховному Суді у справі про державну зраду. Також екс-президент заявляє, ніби готовий з’явитися до суду особисто.

У М’янмі 6 грудня поваленого лідера країни Аун Сан Су Чжі засудили до чотирьох років ув’язнення за одним із звинувачень. Загалом їй висунули 11 звинувачень, за які може загрожувати довічне ув’язнення.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності