Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Будівельна амністія

Порядок безкоштовного оформлення прав власності на нерухоме майно громадян, побудоване до 2011 року, набрав чинності, повідомляється на сайті Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) у вівторок.

Відповідний наказ Мінрегіону № 79 «Про затвердження Порядку прийняття в експлуатацію та проведення технічного обстеження індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, громадських будівель та будівель і споруд сільськогосподарського призначення I та II категорій складності, побудованих без дозволу на виконання будівельних робіт», оприлюднено 26 травня.

«Порядок дає можливість досягти основної мети закону України – оформлення прав власності на нерухоме майно, що належить громадянам, побудоване в попередні роки», – цитує Мінрегіон заступника міністра Романа Абрамовського.
За його словами, абсолютна більшість приватних будинків, які планується ввести в експлуатацію за цим порядком, має площу до 300 кв. м.

Порядок передбачає можливість введення в експлуатацію індивідуальних житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, побудованих у період з 1992 по 2011 рік, а також нескладних громадських будівель і будівель сільськогосподарського призначення (I і II категорій складності).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Приймати в експлуатацію такі об’єкти будуть органи державного архітектурно-будівельного контролю до 31 грудня 2015 року безкоштовно. Відповідне рішення має бути прийнято протягом 10 робочих днів з дня подачі заяви власниками земельних ділянок, на яких розміщені об’єкти будівництва, за результатами технічного обстеження.

Технічне обстеження індивідуальних житлових будинків площею до 300 кв. м буде виконуватися за спрощеною процедурою з технічної інвентаризації об’єкта і одним сертифікованим фахівцем з технічної інвентаризації з відміткою в технічному паспорті.

Для об’єктів більшої площі технічна інвентаризація і технічне обстеження проводяться двома різними фахівцями – сертифікованим фахівцем з технічної інвентаризації та сертифікованим фахівцем з технічного обстеження. Відповідно будуть оформлятися два документи – технічний паспорт і технічний звіт про обстеження.

Як повідомлялося, наприкінці січня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон № 92-VIII «Про внесення змін до закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт».
Спрощений порядок прийняття в експлуатацію самовільно зведених індивідуальних житлових і господарських об’єктів і I та II категорій складності в Україні діятиме до 31 грудня 2015 року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Законом, зокрема, уточнено положення з питань прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва, побудованих в період з 5 серпня 1992-го до 12 березня 2011 року без дозволу на виконання будівельних робіт індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки, господарські (присадибні) будівлі та споруди і т. д.
I та II категорій складності.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності