Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

Була Київська Русь, і не треба особливо розчепірювати в Росії пальці, – Лукашенко

Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав Київ “матір’ю міст” Білорусі і Росії, і зазначив, що історію не перепишеш.
У Росії намагаються забути про існування Київської Русі. Таку думку сьогодні, 24 грудня, в ефірі радіостанції “Ехо Москви” висловив президент Білорусі Олександр Лукашенко.AAGMAi2

Була Київська Русь, Київ був, і тут не треба вам особливо розчепірювати в Росії пальці і говорити, що начебто цього не було. Мати міст наших, і від цього не треба йти. Ми звідти в якійсь мірі всі пішли, і хрестили, напевно, нас там. Тому ми це розуміємо, це не перепишеш, це історія. У Росії ви намагаєтеся це, не переписати, бо це неможливо, – ви намагаєтеся це забути“, – сказав він.

Президент Білорусі вважає, що “не треба це забувати, це ображає українців“.

Багато можна з історії привести фактів, які говорять про те, що ми близькі, ми брати, ми рідні, як [президент РФ Володимир] Путін мені в Пітері сказав. Ми рідні, і з цього повинні виходити. Не треба все в бухгалтерію перетворювати“, – підкреслив Лукашенко.

Східноєвропейська держава Київська Русь зі столицею в Києві існувала в IX-XIII століттях. У Київську Русь, зокрема, входила частина території нинішньої Росії, в тому числі Москви.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності