Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

C’est la politique – така вже ця політика

Париж не готовий відмовитися від контракту на 1,2 мільярди євро і платити штраф за його зрив.

Попри російську агресію проти Украї­ни і анексію Криму, Франція таки продасть Росії два військові кораблі Mistral, вартістю 1,2 мільярди євро.

Про це пише французька газета Le Monde з посиланням на заяви президента Франсуа Олланда. Нещодавно помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд застерегла Париж від поставки військових кораблів Росії, нагадавши про санкції і заборону продавати зброю Кремлю.

«Цей контракт був підписаний в 2011 році, він виконується і завершиться поставкою кораблів в жовтні цього року. На даний момент в його виконанні годі сумніватися», – заявив у відповідь президент Олланд.
В Парижі додають, що зрив контракту з Москвою виллється для французької сторони в великий штраф, який на Єлисейських полях сплачувати не готові.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як висновок залишається тільки додати: а чого ще можна було очікувати від, здавалося б, толерантної до України Франції, після нещодавньої заяви у Москві лідерки Національного фронту Франції Марін Ле Пен про те, що диким українцям нема місця у цивілізованій Європі (тій самій де Євробачення виграє бородатий трансвестит).

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності