Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

«Через мігрантів ЄС забула про Україну»

Кріїни Європи через кризу з мігрантими забули про ситуацію в Україні.

Про це заявив президент Естонії Тоомас Гендрік Ільвес, і додав, що занепокоєний такою ситуацією. Він закликав до єдності Європи і НАТО перед агресією Росії та проблемою потоку мігрантів, передає українська редакція «Німецької хвилі».

Він зазначив, що рік тому для Естонії однією з головних турбот була ситуація навколо Криму, малайзійського Boeing, а також бойові дії на Донбасі. За цей рік ситуація в Україні не надто змінилася, «але більша частина Європи забула про Україну, адже Європа стоїть перед лицем нової кризи».

Теперішній потік нелегальних мігрантів президент Естонії порівняв з переселенням народів, що відбулося востаннє «тисячу і півтори тисячі років тому». «Про це попереджали роками і сьогодні, я боюся, воно відбулося», – ​сказав Тоомас Гендрік Ільвес.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тоомас Гендрік Ільвес родом із сім’ї, яка втекла від Червоної армії в 1944 році до Швеції, сказав, що до останнього часу не міг усвідомити ту травму, яку могла залишити втеча зі свого будинку і поїздка в невеликому човні через море. Зараз, коли під тиском виявилася вся Європа, не слід сподіватися, що Естонії вдасться відсидітися осторонь. Естонії потрібно бачити всю європейську картину, надавати допомогу і підтримку спів’європейцям. «Це питання нашої загальної внутрішньої культури», – ​зазначив президент Естонії.

У ситуації, коли в Європу вже прибуло більше мільйона осіб, вирішенням проблеми може стати сильна, єдина і діяльна Європа. «Так само, як відповіддю на агресивну Росію є сильне і єдине НАТО», – ​сказав Тоомас Гендрік Ільвес.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності