Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Через незнання угорської на Закарпатті дитину не прийняли в садок

У м. Виноградів, на Закарпатті, дитину відмовились взяти у дитсадок, бо її батьки не знають угорської мови.

Про це у Facebook розповів батько дитини Сергій Волошин.

Він уточнив: інцидент трапився у дитсадочку ім. Святого Йосипа, що на вул. Тюльпанів.

Також розповів: мешкає поряд із цим садком і сюди колись ходила його дружина.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У садочку йому сказали, що треба написати дві заяви: одну до них, іншу – в церкву, де мають все погодити, при цьому (!) є така норма, що хтось із дитиною повинен продовжити спілкування вдома угорською мовою. Після написання заяви згодом батькам відмовили, бо не володіють мовою сусідньої країни.

Завідувачка мені сказала, що якщо батько або мати не володіють угорською мовою, то дитина, якщо прийматись і буде, то за умови того, що будуть вільні місця у групі. Моєму обуренню не було меж, бо я вважаю, що на території України діють українські закони та Конституція”, – сказав Сергій Волошин.

За словами батька дитини, садок, імовірно, будувався за кошти гуманітарної допомоги із Угорщини, проте юридично він підпорядковується Виноградівській міській раді.

Саме цей садок створений для збереження національної культури та віросповідання етнічних угорців, і нема нічого дивного, що потрібне знання мови. Так само школи знаходяться на балансі міської ради, але в роботі керуються статутами”, – написала у мережі Габріела Ш.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЗМІ телефоном намагалися отримати офіційне пояснення в адміністрації навчального закладу, але там не відповідають.

Тож, насправді кого утискають на Українському Закарпатті: угорців чи українців? – питання залишається доволі суперечливим…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності