Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

ЧЕРЕЗ ПІВТОРА РОКУ ВІЙНИ

Україна нарешті ввела санкції проти Росії.

До списку, який своїм указом затвердив Порошенко увійшли 105 підприємств і 388 осіб. Серед прізвищ – ​Кобзон, Кисельов і Гіві, купа журналістів, у тому числі з ВВС, що дуже обурило британців, діячі «ЛНР» та «ДНР». Серед компаній – ​кілька банків, телекомпанії, айті-групи типу Лабораторії Касперського, авіакомпанії та ін.

Також Верховна Рада України прийняла закон про денонсацію угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Російської Федерації про співпрацю в добудові третього і четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС.
Представляючи законопроект у парламенті, заступник голови Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Олександр Светелик заявив, що його ухвалення необхідне для повного розриву домовленостей з Росією про добудову Хмельницької АЕС.

Напередодні ухвалення цього законопроекту Верховна Рада ухвалила закон про денонсацію угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Російської Федерації про співпрацю в добудові третього і четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС.
Як повідомляв УНІАН, згідно з програмою уряду Україна планує до 2020 року завершити будівництво двох енергоблоків на Хмельницькій атомній електростанції, фундамент яких був закладений ще за часів СРСР.
Разом з тим, у документі не уточнюється, за якими технологіями планується добудова енергоблоків № 3 та № 4 на Хмельницькій АЕС.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Переможцем міжнародного конкурсу з вибору типу реакторної установки для будівництва 3-го і 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС в жовтні 2008 року стала російська компанія «Атомстройекспорт». У конкурсі, крім «Атомстройекспорту», брали участь американська Westinghouse і південнокорейська KEPCO.

Голова «Енергоатому» Юрій Недашковський наприкінці 2014 року заявив, що Україна може денонсувати угоду з Росією через відсутність з боку останньої якихось зрушень у реалізації цього проекту. Замінити російську компанію в реалізації проекту добудови енергоблоків на Хмельницькій АЕС може чеська Skoda.

«Енергоатом» має намір використовувати не менш як 70% українського обладнання при добудові 3-го і 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС.

На сьогодні готовність енергоблоку № 3 становить 75%, а блоку № 4—25%.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Окремо зазначимо, що чеська компанія входить до складу російського холдингу Об’єднані машинобудівні заводи. Контроль над яким має Газпромбанк.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності