Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Через “ПОЛЬСЬКУ ЗРАДУ” УКРАЇНИ подорожчає пальне

Блокада польськими фермерами українського кордону може призвести до подорожчання автогазу на АЗС до 3 гривень за літр. Ціни вже пішли вгору.

Про це сказав директор Консалтингової групи А-95 Сергій Куюн.

«Можна сказати, що зростання цін на автогаз дійсно має під собою саме цю причину (блокаду кордону, – ред.)», – сказав він.

Куюн нагадав, що автогаз постраждав восени минулого року, коли польські перевізники заблокували кордон, «через те, що 30% імпорту надходило через польський кордон автотранспортом». Тоді окрім зростання цін спостерігався дефіцит на деяких АЗС.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Зараз дефіцитну не буде, оскільки іспит цей склали оператори. Але Польща залишається великим постачальником. Відповідно газовози поїдуть в об’їзд польського кордону до Словаччини, до Румунії. І цей об’їзд буде коштувати до 3 гривень за літр», – вважає експерт

Водночас блокада кордону не повинна вплинути на бензин та дизель, оскільки вони перевозяться з Польщі здебільшого залізницею.

«Сподіваємося, що власний експорт не блокуватимуть», – сказав Куюн.

За його словами, зростання цін на бензин та дизель, яке спостерігається на АЗС, викликане в першу чергу підвищенням світових цін на нафту, які зросли з початку року приблизно на 10% з 77 до 84 доларів за барель.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше ми писали, що Міністр сільського господарства та розвитку сільських територій Польщі Чеслав Сєкерський звернувся з листом до фермерів, які протестують на кордоні з Україною. Він закликав протестувальників не блокувати проїзд.

Також нагадаємо, що 13 лютого мережі АЗС середнього і нижчого цінового діапазону продовжили підвищувати роздрібні ціни на пальне – середня ціна на бензин марки А-95 та ДП зросла на 6 та 7 копійок за літр відповідно

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності