Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Через рішення КСУ завдяки Савченко на волі можуть опинитися понад тисячу терористів

КСУ визнав неконституційним положення частини п’ятої статті 176 Кримінального процесуального кодексу, в якому йдеться про те, що до підозрюваних у тероризмі, злочинах проти основ національної безпеки України, перешкоджанні діяльності Збройних сил неможливо застосувати більш м’який запобіжний захід, крім тримання під вартою.65742043_2750260848336656_1010858804092338176_n

Відповідне рішення ухвалила Велика палата КСУ у четвер за конституційною скаргою громадян, серед яких – народний депутат Надія Савченко, а також ексголова Апеляційного суду АР Крим Валерій Чорнобук, повідомив Укрінформу обізнаний співрозмовник у суді. “Конституційний суд визнав неконституційними положення частини п’ятої статті 176 Кримінального процесуального кодексу“, – сказав він.

За відповідне рішення, завдяки якому на волі можуть опинитися понад тисчу терористів, проголосували 10 суддів.

Як повідомлялося, у травні 2018 року до КСУ надійшла конституційна скарга народного депутата Надії Савченко, у якій вона просила розглянути на відповідність Основному закону положення частини п’ятої статті 176 Кримінального процесуального кодексу України. Оскаржувані положення КПК передбачають обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Савченко інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами й вибуховими речовинами.

22 березня 2018 року Верховна Рада України дала згоду на зняття з неї депутатської недоторканності, притягнення її до кримінальної відповідальності, затримання й арешт. Того ж дня її затримали.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

23 березня 2018 року Шевченківський райсуд Києва вперше обрав Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У травні 2019 року Броварський суд Київської області ухвалив рішення звільнити з-під варти Володимира Рубана та Надію Савченко в залі судових засідань. Суд прийняв таке рішення через те, що термін запобіжного заходу закінчився, а новий не було обрано.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності