Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Через справу екс-нардепа Лозінського судитимуть прокурора…

Спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Офісу Генерального прокурора скеровано до суду  обвинувальний акт стосовно одного з колишніх керівників прокуратури Київської області. Його обвинувачують в організації несанкціонованого втручання в роботу автоматизованої системи, службового підроблення, приховуванні злочину, а також завідомо неправдивому повідомленні про вчинення кримінального правопорушення (ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 361, ч. 3, ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 366; ч. 1 ст. 396; ч. 2 ст. 383 КК України).

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України.

Згідно з обвинувальним актом, прокурори умисно вчасно не оскаржили ухвалу суду про умовно-дострокове звільнення колишнього народного депутата України, засудженого за умисне вбивство, від відбування покарання у зв’язку із станом здоров’я.

Із журналістських джерел у Печерському райсуді Києва стало відомо, що йдеться про справу екс-нардепа Віктора Лозінського.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За офіційними даними, екскерівник прокуратури Київської області, задля уникнення відповідальності та приховування протиправних дій своїх підлеглих, які вони скоїли в інтересах екснардепа, організував складання та видачу неправдивої апеляційної скарги на цю ухвалу суду. Для реєстрації апеляційної скарги у нібито встановлений законом строк він також організував несанкціоноване внесення до автоматизованої системи обліку роботи органів прокуратури неправдивих відомостей.

Згодом, з метою приховування вказаних кримінальних правопорушень підлеглими, посадовець здійснив завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, поєднане зі штучним створенням доказів обвинувачення. Зокрема, документально створено видимість, що злочин скоїли не підлеглі прокурори, а працівники виправної колонії, які нібито незаконно випустили нардепа із закладу, де він відбував покарання.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Державного бюро розслідувань.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо,  торік Дніпровський районний суд Києва зняв судимість з екс-депутата Верховної Ради Віктора Лозінського, засудженого у 2011 р. за вбивство з особливою жорстокістю. Відповідну ухвалу суду від 6 травня 2019 р. оприлюднено у реєстрі судових рішень.

За даними судового засідання, В.Лозінський звернувся до суду із заявою, в якій просив зняти з нього судимість, вказавши, що “має право на дострокове зняття судимості, оскільки положення ч.2 ст.91 КК України (Зняття судимості до закінчення строків не допускається у випадках засудження за умисні тяжкі та особливо тяжкі, а також корупційні злочини – ред.), які погіршують його становище, на нього не розповсюджуються, оскільки не мають зворотної дії в часі.

Київська місцева прокуратура №4 оскаржила в Київському апеляційному суді рішення Дніпровського райсуду щодо дострокового зняття судимості з колишнього депутата Верховної Ради Віктора Лозінського, засудженого за причетність до вбивства жителя Кіровоградської області Валерія Олійника.

Віктор Лозінський, фото архівне

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності