Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

Чергова екологічна катастрофа в Росії (фото)

Поки світ стежить за катастрофою в Норильську, під Нижнім Тагілом не перший тиждень течуть кислотні річки: води з покинутих шахт Льовіхінського родовища винищують навколишній ліс.

Кислотні струмки, що випливають з покинутих мідноколчеданних шахт, випалили навколишні ліси і пофарбували природу отруйними розлученнями. З небес картина виглядає як фантастичний краєвид, але насправді це наша мертва земля.

Льовіхінське родовище закинутий з початку століття, там закінчилися запаси корисних копалин. Кислотні води з шахт піднялися на поверхню. На руднику побудували станцію нейтралізації шахтних вод, але вона не справляється з обсягом роботи.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: МОСКВА ДАЛІ ЗАПЕРЕЧУЄ, АЛЕ СКАНДИНАВІЯ ПЕРЕКОНАНА В АВАРІЇ РЕАКТОРА АЕС НА ПІВНОЧІ РФ

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Кислотні струмки течуть у напрямку річки Тагіл. Селище Льовіха знаходиться в 93 км від Єкатеринбурга і в 35 км від Нижнього Тагілу.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності