Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

ЧЕРГОВА ГАЗОВА АФЕРА?

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» веде переговори з українськими державними банками про залучення 500 млн. доларів кредитних коштів на закупівлю російського газу!

Про це повідомив директор з розвитку бізнесу держхолдингу Юрій Вітренко журналістам у Києві у вівторок, передає «Інтерфакс-Україна».

І це тоді, коли ряд вітчизняних економістів, науковців та політиків, в тому числі неперевершений «спеціаліст» в даній галузі Юлія Тимошенко, довели необґрунтоване завищення тарифів на газ. А також те, що для потреб громадян цілковито достатньо тієї кількості газу, що видобувається на території України, чого фактично не змогли останній на одному з популярних в країні ток-шоу заперечити навіть профільний міністр!? Більше того! Міністр так і не дав відповіді, скільки газу перебуває у резервних сховищах, які, за певною інформацією, є вже буцімто переповненими…

Попри це «Нафтогаз» впевнений в тому, що він зможе отримати 500 млн. доларів на купівлю російського газу у випадку підписання відповідного протоколу з «Газпромом», – ​сказав Юрій Вітренко.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За його словами, йдеться про Ощадбанк, Укргазбанк та Укрексімбанк.

«Вони можуть отримувати ці гроші з різних джерел… держава теоретично може розмістити гроші на депозиті, але це ми не коментуємо, це питання до Мінфіну», – ​зазначив Вітренко

Він уточнив, що цих коштів вистачить на купівлю понад 2 млрд. кубометрів газу.

«Якщо немає угоди з «Газпромом», то гроші не потрібні (від держбанків – ​ред.) І в реальному житті навряд чи будуть отримані «Нафтогазом», – ​додав він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Вітренко нагадав, що переговори з Європейським банком реконструкції та розвитку про отримання кредиту на 300 млн. доларів передбачають придбання газу на західних ринках.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності