Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

ЧЕРГОВА НІМЕЦЬКА ПІДСТАВА УКРАЇНИ

Найбільша європейська компанія, що поставляє газ в Україну з Європи, може опинитися в руках Росії, бо Німеччина дає добро на покупку Росією нафтогазової компанії, що поставляє газ в Україну.

Міністерство економіки Німеччини дасть дозвіл російському капіталу придбати велику нафтогазову компанію RWE, яка через Словаччину (читай «ЗЛ» № 31 (60)) повинна здійснювати реверсні поставки російського газу в Україну. Про це повідомляє Reuters з посиланням на інформовані джерела, близькі до операції.

Продати свої активи німецька компанія має намір інвесторам групи мільярдера Михайла Фрідмана, навіть незважаючи на секторальні економічні санкції і напружені політичні відносини через ситуацію в Україні.

Нагадаємо, в березні поточного року була схвалена угода з продажу нафтогазової дочки RWE – компанії DEA, яку за 5,1 млрд. євро придбала інвесткомпанія з російським інвестиційним капіталом Letter One. Проте вже через два місяці, в червні Мінекономіки Німеччини зайнялося переглядом угоди у зв’язку з погіршенням ситуації в Україні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Згідно з повідомленням Reuters, уряд Німеччини все одно схвалить покупку компанії російською стороною.

Разом з тим, на даний момент представники німецького відомства, RWE і консорціуму Letter One відмовилися від коментарів.

Також в Reuters відзначають, що в результаті операції з RWE очолюваний Фрідманом, другим у списку найбагатших людей Росії, консорціум отримає близько 190 ліцензій або часткою в концесії в нафтогазовій сфері в Європі, Північній Африці та на Близькому Сході.

Нагадаємо, у квітні повідомлялося, що німецька RWE відновлює реверсні поставки газу в Україну через Польщу. При цьому в серпні концерн RWE подав заявку на поставку в Україну через Словаччину додаткових 8,8 млн. куб. м/добу газу, що дає можливість Україні в 2014 р отримати від RWE близько 2 млрд. куб. м.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Джерело: Reuters

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності