Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

ЧЕРГОВЕ ПОХОВАННЯ ЖЕРТВ СТАЛІНСЬКИХ КАТІВЕНЬ

В Україні виявили чергове місце масових страт НКВС СРСР у м. Новоград-Волинському, повідомляють на сторінці «Ми патріоти України».

На даний момент вдалося витягти з землі, перепоховати й відспівати 367 загиблих. Серед розстріляних були маленькі діти, йдеться у повідомленні.

«У 80-х роках минулого століття археологи намагалися проводити тут розкопки, але кожен раз їх зупиняли люди з КДБ, – розповідає директор державного підприємства «Волинські старожитності « Олекса Златогорський. – «Ми стали досліджувати замок в 2009 році і незабаром наштовхнулись на останки шести осіб вбитих пострілом у потилицю. Відомо, що з 1939 року, коли Червона армія вступила на територію Західної України, в Володимире -Волинському поруч із замком короля Казимира Великого була в’язниця НКВС СРСР. Ми продовжили розкопки, і до сьогоднішнього дня знайдені останки вже 367 осіб. Всі вони були вбиті пострілом у потилицю».

Найжахливіше, що в купі людських кісток було близько ста дитячих скелетів, кілька зовсім крихітних. За версією Олекси Златогорського, біля стін замку короля Казимира Великого знайшли смерть поляки, яких, як ворогів соціалізму, збиралися вивезти до Сибіру, але з якоїсь причини змінили рішення і вирішили ліквідувати на місці.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Але ми не виключаємо, що серед жертв масових розстрілів НКВС СРСР були й українці», – каже археолог. – «За нашими даними, людей вбивали в 1940-1941 роках, тобто до початку німецько -більшовицької війни. У наступному році ми сподіваємося продовжити розкопки. Зараз ми зробили кілька пробних шурфів і припускаємо, що всього на території біля замку короля Казимира Великого НКВС СРСР могли бути вбиті близько 1000 класових ворогів радянського народу».

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності