Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Chevron затягує підписання сланцевої угоди щодо Львівщини

17 листопада Кабмін направив в компанію Chevron листа щодо виконання робіт по підписанню операційної угоди і очікує протягом 30 днів пояснень з боку компанії чому вона затягує підписання цієї угоди.

«На протязі 30 днів вони мають надати відповідь. Тоді ми будемо реально розуміти бажання Chevron далі працювати над цим проектом», – заявив голова НАК «Надра Україна» Ярослав Климович УНІАН.

В листопаді 2013 року з Chevron була підписана угода про розподіл продукції. Відповідно до неї протягом року кожна зі сторін мала виконати свої умови.

«Держава виконала: створила законодавство, внесла зміни в податковий кодекс та інше. А інвестор мав би підписати операційну угоду. З боку «Надра України», «Надра Олеська» вівся активний підготовчий процес щодо операційної угоди, але все затягувалось. Ми неодноразово звертались, проводили зустрічі, однак це були розмови ні про що», – розповів Климович.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Спецдозвіл Chevron – це одна з найбільших ділянок в Україні площею 6324 квадратних кілометри, яка тягнеться з Львівської і, фактично, до Чернівецької області. Такої ліцензії в країні ніхто не має. Все що є під землею (супутній газ, метан, сланцевий газ) на глибині до 6000 метрів – продукція, яку вони можуть отримати, тому відмовлятися я не бачу логіки.

Нагадаємо, у 2013 році Україна підписала з компанією Chevron та ТОВ «Надра Олеська» угоду про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Олеська.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності