Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Чоловіків попередили, коли завершать доопрацювання законопроекту про мобілізацію

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки на засіданні 25 березня продовжить розглядати правки до законопроєкту про мобілізацію.

Нардеп від «Слуги народу» Юрій Здебський заявив журналістам, що на порядку денному – бронювання військовозобов’язаних.

«Статтю 23 пройшли [відстрочення від призову на військову службу під час мобілізації]. Сьогодні розпочинаємо розглядати правки до статті 25 Закону України про мобілізацію та мобілізаційну підготовку. На порядку денному – бронювання військовозобовʼязаних», – повідомив він.

За словами нардепа від Голосу Ярослава Железняка, заплановано розглянути ще 710 правок.

«Виходить, сьогодні пройдуть вже понад 50% законопроєкту», – написав він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше глава комітету Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха казав, що існує дві моделі економічного бронювання від мобілізації – та, яка «народилася» в Офісі президента (про 35 000 грн. – Ред.), і та, над якою працює його комітет.

За словами Наталухи, комітет пропонує модель про сплату додаткового військового збору за кожну заброньовану особу, незалежно від її посади, заробітної плати чи якихось інших критеріїв.

Список нововведень щодо нового мобілізаційного законопроєкту можна прочитати тут. Проте деякі з них можуть змінюватися з урахуванням відповідних поправок.

Здебський повідомив, що у новоухваленому законі №10313 більше не розглядають чоловіків призовного віку «обмежено придатними», залишається норма про повну «придатність або непридатність».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що комітеті Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки розглянув усі 16 блоків питань до оновленого законопроєкта про мобілізацію. Не дійшли згоди лише з одного питання – як проходитиме демобілізація.

27 лютого Комітету Верховної ради з питань національної безпеки почав розгляд законопроєкту про мобілізацію, і вже забракував деякі ініціативи.

Профільний комітет Ради буде доопрацьовувати новий законопроєкт по мобілізацію, який був прийнятий в першому читанні. «Питання до нього є у всіх», а декілька моментів вже знаходяться в роботі, заявив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

Омбудсмен Дмитро Лубінець теж закликав Раду ухвалити новий законопроєкт про мобілізацію у першому читанні. Спочатку він критикував документ, але змінив свою думку після наради з міністром оборони Рустемом Умєровим.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності