Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Чому атомний авіаносець США підійти до берегів Ізраїлю може, а України – ні?!

Авіаносець USS Gerald R. Ford очолить ударну групу ВМС США, його супроводжуватимуть міноносці з керованими ракетами та ракетні крейсери.

США направляють свою авіаносну групу кораблів до східної частини Середземного моря через напад палестинського угруповання ХАМАС на Ізраїль.

Про це в неділю, 8 жовтня, повідомляє CNN і посиланням на заяву міністра оборони США Ллойда Остіна.

За словами очільника Пентагону, атомний авіаносець USS Gerald R. Ford на чолі ударної групи ВМС США прямує до східної частини Середземного моря, оскільки Ізраїль готується до широкомасштабної кампанії проти ХАМАС у Секторі Гази.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Авіаносець, який раніше перебував біля берегів Італії, супроводжуватимуть міноносці з керованими ракетами та ракетні крейсери.

США також вживають заходів для посилення присутності винищувачів у регіоні, включно з ескадрильями F-35, F-15, F-16 і A-10.

Присутність ударної групи ВМС США призначена для стримування “Хезболли” в Лівані та інших бойових угруповань, які виступають проти Ізраїлю.

Президент США Джо Байден у суботу, 7 жовтня, застеріг “будь-яку сторону, ворожу до Ізраїлю”, від використання моменту нападу ХАМАС “для отримання вигоди”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ХАМАС і “Хезболла” визнані терористичними організаціями у Сполучених Штатах, Євросоюзі та Ізраїлі.

Ізраїль звинувачує свого заклятого ворога Іран у підтримці ХАМАС.

Офіційний представник адміністрації президента США заявив, що наразі неясно, чи відігравав Іран пряму роль у нападах на Ізраїль цими вихідними, але немає сумнівів, що Іран фінансує, екіпірує та озброює ХАМАС.

Нагадаємо, в неділю, 8 жовтня, президент Ірану Ібрагім Раїсі заявив, що його країна підтримує “право палестинців на самооборону”, і звинуватив Ізраїль у створенні загрози для безпеки регіону.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності