Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Чому Бербок змушена обходити заборону ліверного Шольца на постачання ракет Україні?

Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок розробляє свій план, як передати ЗСУ крилаті ракети Taurus і обійти «червоні лінії», окреслені канцлером Олафом Шольцом.

Про це із посиланням на свої джерела пише Der Spiegel. За даними журналу, один із варіантів Бербок виглядає так: німці передають Taurus британцям, які передають їх українцям, але зберігають контроль над розміщенням ракет та цілями, по яких битимуть ЗСУ. Так обходитимуться дві заборони Шольца – участь німецьких солдатів і ураження німецькою зброєю цілей на території рф.

Однією із проблем Taurus є питання контролю, «куди цілитися, куди стріляти і куди потрапляти», і цей контроль неможливий без німецьких солдатів.

Експерти бундесверу нещодавно пояснили політикам у Бундестазі, що крилата ракета може бути використана у повному обсязі лише за допомогою Бундесверу, оскільки потребує кваліфікованого використання. Тільки тоді крилата ракета зможе виявити свої якості: пролетіти під радарами супротивника, автоматично обігнути позиції ППО і, нарешті, вразити ціль із точністю менше трьох метрів. Зараз тільки ВПС у Бюхелі в Рейнланд-Пфальці можуть планувати так, але навіть не виробник ракет.

Якщо якась країна хоче розгорнути Taurus з його особливими перевагами, німецькі солдати повинні принаймні допомагати в плануванні місій. Але Шольц заперечує цей варіант. Як альтернативу Taurus можна було б використовувати в урізаному варіанті – замість великих пакетів даних про місії в ракету надходитимуть лише дані про цілі з GPS. Однак у цьому випадку Україна використовуватиме високотехнологічну зброю не на повну силу.

Нагадаємо, що 9 березня міністр закордонних справ Великої Британії запропонував Німеччині підтримку для забезпечення можливого постачання крилатих ракет Taurus.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус відреагував на ідею міністра закордонних справ Великої Британії Девіда Кемерона про круговий обмін ракет Taurus і Storm Shadow. Він поставився до неї скептично.

Також нагадаємо, що у німецькому Бундестазі знову пройшло голосування за пропозицію щодо постачання німецьких крилатих ракет Taurus в Україну. Більшість депутатів проголосували проти ініціативи ХДС і ХСС.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності