Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Чому неналежно працює ППО, – виправдання ЗСУ

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснив, чому ППО не може збивати російські дрони та ракети подалі від міст. Якщо розташовувати засоби оборони за межами міста, окупантам легко зможуть виявляти прогалини у протиповітряній обороні.

Про це Юрій Ігнат розповів в ефірі телемарафону.

Для ефективної повітряної оборони країну потрібно взяти у кільце, але поки Україна не має достатньої кількості засобів, щоб це зробити.

«Засоби ППО різні – середнього та малого радіусу дії, є винищувальна авіація, а є мобільні вогневі групи. Те, що у нас зараз є, а це і старі радянські системи, і те, що нам надали партнери – його недостатньо, щоб ми взяли Україну в кільце ППО так, щоб миша не проскочила», – сказав Ігнат.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Наші захисники розміщують системи та засоби ППО біля окремих населених пунктів, щоб утворити кільце, а за можливості їх розташовують якомога щільніше, щоб знищувати ворожі цілі.

«Якщо засоби ППО розмістити далі, то противник скористається прогалинами. Зараз немає іншого способу, окрім як ставити засоби ППО ближче до населених пунктів», – зазначив він.

Нещодавно Німеччина передала Україні засоби ППО та іншу зброю.

Норвегія поставить Україні дві системи протиповітряної оборони NASAMS, які приєднають до вже переданих таких установок.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності