Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Чому “пусти село до міста”, а ще гірше “приєднай”, – знають в Івано-Франківську

Після приєднання до Івано-Франківська кількох десятків сіл і утворення ОТГ тепер маршрути комунального транспорту стали значно довшими, адже тепер доводиться обслуговувати й приєднані села. Мерія отримала доступ до сільських земель, а що від цього приєднання отримали міські мешканці, коли транспорту не вистачає на їхні власні потреби? Ось тут і виникає комунальний скандал – в години-пік, зранку і ввечері, на зупинках сільські мешканці не пускають містян в комунальний транспорт, який курсує містом, а тепер ще й заїжджає у їхні села…

Ось, для прикладу, що пише про один із сотень таких випадів в мережі повідомила франківка Ірина Ільків.

Сьогодні була шокована, коли їхала в маршруті №50. На зупинці біля ринку жіночки, які сиділи в автобусі вигнали дівчину, мотивуючи це тим, що автобус тільки для підпечерецьких, а для неї є багато інших маршрутів, як 49 і 39. На кожній зупинці, коли хтось хотів зайти, вони перепитували “то наш, чи не наш?”, при цьому обговорюючи, чого чужі лізуть в їх автобус. Коли я виходила на проміжній зупинці, то почула в спину “ади, ще одна”. Ці нові маршрути запустили не для них особисто, а для всіх мешканців міста, і нехай спочатку навчаться культури і поважають інших пасажирів, щоб їздити в комунальних автобусах“, — написала Ірина.

Ірина Ільків звернулася до комунального підприємства “Електроавтотранс” та міського голови Руслана Марцінків. Вона хоче, щоб жителям приміських сіл пояснили, що автобус створений для всіх мешканців.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У коментарях франківці підтримують жінку. Кажуть, що такі випадки непоодинокі.

Довідково: маршрут № 50 “Дністровська – с. Підпечери”. Від зупинки ЦУМ по: Дністровській, Василіянок, Гаркуші, Лепкого, Незалежності, Тисменицькій, Тополиній, Підпечерській і кінцева зупинка – с. Підпечери. У зворотньому напрямку: від зупинки село Підпечери, вул. Підпечерська, Тополина, Тисменицька, Незалежності, Січових Стрільців до пошти, Пилипа Орлика, Кардинала Любомира Гузара, кінцева – вул. Дністровська, зупинка ЦУМ.

Коли ж у міського у міського голови Івано-Франківська свободівця Руслана Марцінківа запитали, як він збирається вирішувати конфлікту ситуацію з комунальним маршрутом №50 він цинічно відповів:

До Підпечер пішки не підеш, а, наприклад, від Ринку до “Космосу” – можна і пройтися. І ще раз хочу звернутися до франківців, щоб формували черги, особливо в ранковий і вечірній час. І якось самоорганізовуватися, щоб вирішувати ті чи інші проблеми“, – зазначив очільник міста, забуваючи, що жодні черги не вирішать проблеми,  коли не вистачає транспорту, адже треба було думати  раніше,  приєднуючи  до  обласного центру  таку  кількість  сіл  через  земельний  голод  і спрагу  наживи…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності