Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

ЧОМУ В УКРАЇНІ НЕ ВВОДЯТЬ ЛОКДАУН?

Скільки б ми не опиралися, але локдаун – це поки що єдиний ефективний засіб проти пандемії ковіду. І це довели в ряді країн світу, які наважились та запровадили його.
Але в Україні не підуть на такий крок і ось чому. У цивілізованих країнах світу, уряд компенсує бізнесу витрати. І йдеться тут не лише про малий бізнес. З чого в Україні компенсувати витрати бізнесу? Адже бюджет виснажений і не лише пандемією.
У світлі активної децентралізації було б логічно, щоб малий та середній бізнес отримали компенсацію з місцевих бюджетів, адже саме ці бюджети ФОПи наповнюють з року в рік. Але ж НІТ!
Візьмемо для прикладу наш Івано-Франківськ. Що може компенсувати нашим ФОПам (які ще не припинили своє існування) наша міська влада? – Нічого! Адже, якщо наш місцевий бюджет вимірювати в купках, то станом на сьогодні в Івано-Франківську ямка. І обрубок моста. Саме тому місцеві чиновники рвуть на собі вишиванку на будь-яких мітингах проти карантину. Аби відповідальність ненароком не впала на їхні крихкі плечі та слизькі руки.
На мою скромну думку, якщо ми в халепі, то потрібно міським головам не популізмом займатися. А задуматись про реальну допомогу ФОПам. В першу чергу тим, у яких їхній бізнес – єдине джерело доходу.
Всім добра.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності