Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

ЧУДОПОРЯТУНОК ДИТИНИ – Із серця 7-річного хлопчика лікарі Одеси дістали кулю

В Одесі лікарі провели унікальну операцію та врятували семирічного хлопчика, в серце якого влучила куля.

Про це повідомили в Одеській ОВА.

Семирічного хлопчика з травмою серця від кульового поранення привезли до Одеської дитячої обласної клінічної лікарні кардіохірургії 1 квітня.

У закладі розповіли, що двоє братів, семи та восьми років, бавилися гвинтівкою. Як потім з’ясувалося, вона була зарядженою, тож гра закінчилася пораненням лівої частини грудної стінки з проникненням кулі в порожнину перикарда (серцевої сумки) та ураженням задньої стінки лівого шлуночка серця.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
«Дитина народилася в сорочці, бо, на щастя, хлопчик був вчасно госпіталізований до Татарбунарської багатопрофільної  лікарні та переведений до нашого закладу,  де був прооперований в ургентному порядку нашими кардіохірургами», – каже директор Одеської обласної дитячої клінічної лікарні Павло Георгієв.

Під час оперативного втручання лікарі витягнули кулю з серця й таким чином урятували дитину. Операцію провели завідувач відділення серцево-судинної хірургії Володимир Бузовський і лікар серцево-судинний хірург Олександр Гоцуляк.

Стан хлопчика вже поліпшився, дитина перебуває в післяопераційному періоді.

Лікарі тим часом закликають батьків стежити за тим, аби предмети захисту, зокрема зброя, а також розчини для дезінфекції, мийні засоби, що містять шкідливі речовини, були в надійному та безпечному для дітей місці.

Раніше лікарі туринського госпіталю Molinette заявили, що успішно закріпили новий транскатетерний протез мітрального клапана в серце пацієнта, яке билося під час операції.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У Одеській міській лікарні №10 бригада лікарів з Інституту Серця МОЗ України на чолі з кардіохірургом Борисом Тодуровим здійснила трансплантацію серця. Попри те, що в Одесі раніше не робили подібні операції, трансплантація завершилася успішно.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності